Spaanse man gearresteerd voor het in stukken hakken van zijn Colombiaanse partner op het eiland Pha Ngan

FOTO: Khaosod

Soerat Thani —

De Thaise politie heeft een Spaanse verdachte gearresteerd voor het naar verluidt vermoorden en in stukken hakken van zijn Colombiaanse mannelijke partner op het zuidelijke toeristische eiland Pha Ngan, Surat Thani.

De verdachte, mr. Daniel Jerónimo Sancho Bronchalo, een 29-jarige Spaanse staatsburger, werd op vrijdag 4 augustus gearresteerd op verdenking dat hij de heer Edwin Miguel zou hebben vermoord en in stukken gehakt Arrieta Arteaga een 44-jarige Colombiaanse man, en dumpte zijn lichaam bij een stortplaats op het eiland Pha Ngan.

De lichaamsdelen werden op 3 augustus ontdekt in verschillende vuilniszakken, wat al snel leidde tot de arrestatie van Jeronimo de volgende dag.

Op 5 augustus heeft Pol. Kolonel Surapong Thanomjit, de commandant van politieregio 8, inspecteerde de hotelkamer van de verdachte en ontdekte belangrijk bewijsmateriaal, vermoedelijk haarlokken, vetresten en vleesfragmenten, van Miguel. Dit bewijs wordt onderzocht door het forensisch team en de resultaten worden dit weekend verwacht.

Pol. Kolonel Surapong verklaarde dat het slachtoffer volgens een eerste interview met de familieleden van het slachtoffer een geslachtsveranderende chirurg in Colombia was. Hij had al meer dan een jaar een relatie met Jeronimo, een bekende chef in Spanje.

De twee hadden afgesproken om elkaar te ontmoeten op Pha Ngan Island voor het volle maanfeest. Nadat Miguel echter in Thailand was aangekomen en naar het tropische eiland was vertrokken, verloren zijn familieleden op mysterieuze wijze het contact met hem. Bij ondervraging beweerde Jeronimo Miguel nog niet te hebben ontmoet, dus coördineerden Miguels familieleden met de toeristenpolitie om een ​​hotel te inspecteren waar de twee hadden geboekt om te verblijven, maar ze vonden geen van beiden aanwezig.

Na onderzoek ontdekte de politie dat Jeronimo alleen in het genoemde hotel had verbleven en had uitgecheckt voordat Miguel arriveerde. Vervolgens werden op 3 augustus delen van een menselijk lichaam ontdekt op een stortplaats.

Op de avond van 1 augustus bleek Jeronimo een set gereedschap te hebben gekocht, waaronder een 8-inch mes, rubberen handschoenen, plasticfolie, roestvrijstalen schuursponsje, schoonmaakmiddel en grote vuilniszakken van een Thaise buurtwinkel, Pol. Kolonel Surapong verklaarde.

Volgens het politierapport heeft de verdachte inmiddels bekend dat hij zijn partner heeft vermoord. Hij gaf toe dat hij de lichaamsdelen uit elkaar had gehaald en in Miguels reistas had gestopt. Omdat niet alle onderdelen pasten, stopte hij de overige onderdelen in zwarte vuilniszakken en gooide die in een prullenbak. Vervolgens nam hij de reistas met daarin het hoofd en andere organen, ging een kajak huren in de buurt van het hotel en gooide die in zee.

Na de bekentenis van Jeronimo mobiliseerden de autoriteiten een zoekteam om de reistas langs de kustlijn te lokaliseren.

Hoewel de exacte motivatie achter het incident wordt onderzocht, suggereren voorlopige aanwijzingen dat het mogelijk voortkwam uit jaloezie, zegt Pol. Kolonel Surapong verdacht.

De verdachte is de zoon van een bekende Spaanse acteur, Rodolfo Sancho Aguirre.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.