Provinciegouverneurs Thailand geïnstrueerd om toeleveringsketens vuurwerk te inspecteren

PERSBERICHT:

Permanent secretaris van Binnenlandse Zaken Suttipong Juljarern heeft details besproken met betrekking tot de recente explosie in een magazijn in het subdistrict Muno van het district Su-ngai Golok in Narathiwat. Hij zei dat het incident terug te voeren was op de illegale opslag van vuurwerk, wat leidde tot talloze slachtoffers als gevolg van de resulterende explosie.

Als reactie op de tragische gebeurtenis heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken alle provinciegouverneurs prompt opgedragen om degenen die bevoegd zijn om vuurwerk te vervaardigen, in te voeren of te verkopen, te beheren en te inspecteren. De verhuizing heeft tot doel een soepele werking, naleving van de regelgeving en passende wetshandhaving met betrekking tot vuurwapens, munitie, explosieven, vuurwerk en vuurwapenreplica's te waarborgen.

Het Department of Provincial Administration vaardigde ook een dringend bevel uit aan de gouverneurs van alle 878 districten in het hele land om de inspectie van potentiële opslagplaatsen of gebouwen voor illegale vuurwerkopslag te bespoedigen. Ze kregen de opdracht om hun bevindingen snel te rapporteren aan de provinciegouverneurs en de afdeling om te zorgen voor een strikte controle en inspectie van vuurwerkoperaties in alle gebieden.

Volgens de instructies meldde Suttipong dat een lokale inspectie in de provincie Kanchanaburi een ongeautoriseerde vuurwerkopslagplaats had ontdekt. Het gemeentebestuur van de provincie Kanchanaburi deed een inval in een naamloos gebouw naast een woning in het subdistrict Wang Dong van het hoofdstedelijke district. Tijdens de inval werd bewijs van vuurwerkproductie ontdekt en werd een 68-jarige verdachte aangehouden die beweerde eigenaar te zijn van het pand.

De verdachte bekende dat hij vuurwerk had afgestoken zonder vergunning van de plaatselijke ambtenaar van de burgerlijke stand. Verschillende items werden als bewijs in beslag genomen, waaronder vuurwerk van verschillende groottes, buskruit, lonten in verschillende kleuren en doorgesneden lonten. Het gemeentelijk handhavingsteam van Kanchanaburi Muang heeft de verdachte beschuldigd van het vervaardigen van vuurwerk zonder toestemming van de plaatselijke ambtenaar. De verdachte is overgedragen aan de lokale opsporingsambtenaren voor verdere juridische procedures.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

De gouverneur van Phuket heeft opdracht gegeven tot inspecties bij vuurwerkwinkels.

Er zijn 47 legale exploitanten die vuurwerk verkopen in het district Muang Phuket en ambtenaren zijn van plan ze allemaal te inspecteren en te bezoeken.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.