Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: meerdere verdrinkingen, olie gevonden op stranden en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 31 juli 2023 tot en met zondag 6 augustus 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een Thaise man is als vermist opgegeven nadat hij in zee was gaan zwemmen terwijl hij rode vlaggen negeerde op een strand in Thalang.

Er waren rode vlaggen om niet te zwemmen vanwege de harde wind en golven.

Op een strand in de wijk Thalang is een lichaam gevonden van een Thaise man op grote rotsen.

 Vrienden van Tawat hebben onofficieel aan The Phuket Express bevestigd dat het lichaam inderdaad meneer Tawat was.

2. Twee Indiase toeristen zijn verdronken op Karon Beach, Mueang Phuket, nadat ze naar verluidt rode vlaggen en waarschuwingen voor niet zwemmen hadden genegeerd.

Op het strand werden rode vlaggen geplaatst, wat betekende dat er niet langs het strand kon worden gezwommen.

3. Een Zuid-Afrikaanse man zonder shirt en schoenen is naar een ziekenhuis gebracht voor een evaluatie van de geestelijke gezondheid nadat hij openbare overlast had veroorzaakt.

Zijn familieleden vertelden de politie dat de Zuid-Afrikaanse man zenuwachtig was voor een baan en al drie dagen niet had geslapen.

4. De politie achtervolgde een Nigeriaanse man in een sedan, wiens paspoort ongeveer vier jaar eerder was verlopen, ongeveer 20 kilometer lang en nam later cocaïne in beslag bij een huis in Phuket waar de man woonde.

De heer Ananere zal naar verwachting op de zwarte lijst worden gezet en worden uitgezet. Hij diende niet onmiddellijk een pleidooi in en wacht een aanzienlijke gevangenisstraf voor de cocaïne en het verzet tegen arrestatie.

5. Een Russische toerist is verdronken op een strand in Thalang, naar verluidt het negeren van rode vlaggen en geen zwemwaarschuwingen.

Dit is de vijfde persoon die de afgelopen week onlangs in Phuket is verdronken, vier van hen waren buitenlandse toeristen. 

6. Op verschillende stranden in Thalang werden olievlekken gevonden, samen met een babyzeeschildpad die door de olie leek te zijn aangetast.

Er zijn oliemonsters verzameld om de bron te onderzoeken en de olievlekken zijn direct van de stranden verwijderd.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.