Eigenaars van Thais vuurwerkmagazijn dat explodeerde en elf mensen doodde, geven zich over

Narathiwat —

Een Thais echtpaar dat eigenaar was van een vuurwerkmagazijn dat ontplofte en 12 mensen doodde, gaf zichzelf op zaterdag 5 augustus aan bij de Thaise politie.

Eerst ons vorige verhaal:

De eigenaren van het verwoeste vuurwerkmagazijn zouden naar Maleisië zijn gevlucht.

Nu voor onze update:

Op 29 juli ontplofte een vuurwerkdepot in het district Su-ngai Golok in Narathiwat, waarbij 12 mensen om het leven kwamen, 121 mensen gewond raakten en 292 huizen beschadigd raakten.

Na het incident zouden de eigenaren van het depot, geïdentificeerd als een Thais stel, de heer Sompong Nakul en mevrouw Piyanuch Peungwirawat, naar Maleisië zijn gevlucht om te proberen aan juridische gevolgen te ontsnappen.

Kort nadat arrestatiebevelen voor hen waren uitgevaardigd, gaf het paar zichzelf aan bij de politie op het politiebureau van Sadao in de zuidelijke provincie Songkhla, waar ze gisteren vanuit Maleisië overstaken. Ze werden vervolgens voor verder onderzoek naar het Muno-politiebureau in Narathiwat gebracht.

De resultaten van een volledig onderzoek worden binnen 7 dagen verwacht, volgens lokale Narathiwat-mediaberichten. Het paar zal naar verluidt worden aangeklaagd, waaronder nalatigheid met dodelijke afloop tot gevolg, samen met de ongeoorloofde invoer en verkoop van vuurwerk. Deze acties worden beschouwd als schendingen van de Wet vuurwapens, munitie, explosieven en vuurwerk.

Naar verluidt hebben de verdachten zichzelf aangegeven om voor de rechter te verschijnen nadat de verdachten bang waren om gelyncht te worden vanwege toenemende doodsbedreigingen op sociale media. Hoewel ze naar Maleisië waren gevlucht, was de hechte moslimgemeenschap in het gebied blijkbaar op zoek naar het paar voor mogelijke zelfrechtvaardigheid, waardoor ze terugkeerden naar Thailand.

Op het moment van schrijven blijven de verdachten in Thaise politiehechtenis voor het verhoor en de rechtszaak. Het is niet bekend of ze in aanmerking komen voor borgtocht, maar onwaarschijnlijk, merkt TPN-media op.

De vuurwerkexplosie leidde tot een reeks inspecties bij vuurwerkfabrieken in heel Thailand, slechts een paar maanden verwijderd van het populaire Vegetarische festival waarbij veel vuurwerk wordt gebruikt als onderdeel van de viering, vooral in Zuid-Thailand.

Het originele artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/