De voormalige Thaise premier Thaksin stelt zijn terugkeer naar Thailand opnieuw uit

nationaal —

De voormalige Thaise premier Thaksin Shinawatra kwam zijn belofte om op 10 augustus terug te keren naar Thailand terug, met als reden de noodzaak van een medische controle.

Thaksin, die momenteel in zelfverbanning aan boord woont, schreef op X, het socialemediaplatform dat voorheen bekend stond als Twitter, dat hij zijn oorspronkelijk geplande terugkeer voor aanstaande donderdag met een paar weken moest uitstellen omdat hij zijn dokter moest ontmoeten.

“Ik wil mijn terugkeer naar Thailand vanaf 10 augustus met niet meer dan twee weken uitstellen. Ik zal iedereen nog een keer op de hoogte brengen van de datum en tijd. Een dokter belde me en vroeg me een gezondheidscontrole te ondergaan”, schreef Thaksin op 5 augustus.

De voortvluchtige ex-premier heeft een aantal jaren in zelfopgelegde ballingschap doorgebracht, voornamelijk woonachtig in Dubai, om gevangenschap te ontlopen na gerechtelijke veroordelingen in verband met vermeende corruptiezaken die volgens hem politiek gemotiveerd waren.

Het terugdraaien van zijn belofte om terug te keren is niet ongebruikelijk, aangezien Thaksin onlangs ook zijn plan om terug te komen op zijn verjaardag afgelopen juli heeft uitgesteld.

Berichten van Thaise media voorspellen dat de terugkeer van Thaksin pas zal plaatsvinden als er een nieuwe regering wordt gevormd onder leiding van Pheu Thai, een politieke partij waarmee hij nauw verbonden is.

Momenteel een stemming voor de premier in het parlement wordt vertraagd vanwege verschillende rechtszaken, zoals we hier hebben besproken.

Thaksin heeft beweerd dat het besluit om zijn terugkeer uit te stellen niet politiek gemotiveerd is of verband houdt met het uitgestelde besluit om te stemmen voor de volgende Thaise premier. Veel prominente critici en politici online zijn het echter niet eens met deze verklaring en benadrukken dat de huidige aanhoudende politieke onzekerheid de ware reden is.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/