Een blik op de komende week in Thailand Nieuws: Moederdag is hier, en meer

Het volgende is ons vaste artikel op TPN-media waarin we belangrijke gebeurtenissen of dingen die de komende week gebeuren voor onze lezers belichten. Hierdoor kan iemand weten wat er gebeurt zonder onze tientallen reguliere artikelen, websites of secties te hoeven doornemen.

Laten we gaan!

We weten dat veel van onze lezers misschien een beetje een déja vu voelen als we zeggen dat er weer een vakantieweekend aankomt, maar er staat inderdaad weer een vakantieweekend voor de deur.

Moederdag in Thailand is zaterdag 12 augustus. Dit is ook de 91e verjaardag van de geliefde koningin-moeder in Thailand en zal groots worden gevierd met de kleur blauw.

Aangezien de feestdag in het weekend valt, vindt de vervangende dag voor de gelegenheid plaats op maandag 14 augustus. Op deze dag zullen overheidskantoren, veel banken en andere sluiten, zoals de Thaise immigratiedienst, dus houd hier rekening mee.

Er zijn geen alcoholverkoopverboden voor deze feestdag, in tegenstelling tot de recente religieuze feestdagen die een zesdaags vakantieweekend met zich meebrachten.

Wat de Thaise politiek betreft, wordt het een rustige week, aangezien het Thai Charter Court debatteert over de vraag of het grondwettelijk is dat het parlement weigert de leider van de Move Forward-partij, Pita, opnieuw tot premier te benoemen na een eerdere mislukte stemming. Je kunt hier meer te weten komen over de schijnbaar oneindige politieke situatie en vechten over wie de nieuwe Thaise regering vormt. Elke beslissing over de nieuwe Thaise premier en stemming zal pas op 16 augustus plaatsvinden.

Wij wensen iedereen een veilig en gezellig Moederdag weekend, tot volgende week!

Adam Judd, TPN-media

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.