Eigenaars van verwoest vuurwerkmagazijn vermoedelijk in Maleisië

PERSBERICHT:

Na een verwoestende explosie van een vuurwerkmagazijn op 29 juli, die 12 levens eiste, 121 mensen verwondde en schade aanrichtte aan 292 huizen, zeiden onderzoekers dat de eigenaren van het pakhuis, geïdentificeerd als Sompong Nakul en Piyanuch Peungwirawat, op de vlucht zijn en vermoedelijk ondergedoken in buurland Maleisië.

Volgens de politie van Narathiwat heeft het stel zichzelf niet aangegeven, ondanks een oproep voor verhoor. Rapporten suggereren dat hun bedrijf naar verluidt verbonden is met invloedrijke figuren in de provincie, en dat ze worden gesteund door lokale politici die betrokken zijn bij smokkelactiviteiten, waaronder vuurwerk, sigaretten, sterke drank, verdovende middelen en arbeiders.

De associatie van het paar met een eerder incident in 2016 heeft ook tot bezorgdheid geleid. Ze werden gearresteerd voor het opslaan en verkopen van 60 ton vuurwerk en brandbare materialen zonder vergunning, maar de zaak werd niet voorgelegd aan de provinciale rechtbank, wat leidde tot vragen over mogelijke corruptie en onregelmatigheden.

De spraakmakende activiste Achariya Ruengrattanapong heeft opgeroepen tot een grondig onderzoek naar de omstandigheden rond de explosie van het vuurwerkmagazijn in de provincie Narathiwat.

Achariya benadrukte dat het brengen van vuurwerk naar Narathiwat, dat wordt beheerst door een nooddecreet en de wet op de interne veiligheid, de juiste goedkeuringen vereist, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid over mogelijke onregelmatigheden in het proces.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.