Olievlekken gevonden op sommige stranden van Phuket

Phuket -

Op verschillende stranden in Thalang werden olievlekken gevonden, samen met een babyzeeschildpad die door de olie leek te zijn aangetast.

Het hoofd van het Sirinat National Park, de heer Sorasak Rananan, vertelde de Phuket Express op vrijdag (4 augustusth) dat olievlekken werden gevonden langs stranden in het noorden van Phuket, namelijk Nai Yang Beach, Mai Khao Beach, Nai Thon Beach en Layan Beach.

Ambtenaren van het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) en het Phuket Environment Office inspecteerden de betreffende stranden. Er zijn oliemonsters verzameld om de bron te onderzoeken en de olievlekken zijn direct van de stranden verwijderd.

Er werd ook een baby-groene zeeschildpad gevonden, bedekt met olievlekken. De zeeschildpad werd voor verdere medische behandeling naar het Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center gebracht.

Op het moment van schrijven was de oorzaak van de olie onbekend en wordt deze nog onderzocht.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.