Twee speedboten in gevecht met hoge golven op weg naar Phuket gaat viraal op sociale media

Phuket -

Twee speedboten met respectievelijk 11 en 47 passagiers hadden te kampen met hoge golven terwijl ze terugkeerden naar Phuket.

Een videoclip van de twee speedboten die vechten met harde wind en sterke golven in de zee tussen Phi Phi Island in Krabi terwijl ze teruggaan naar Phuket, is deze week viraal gegaan op sociale media. De video is opgenomen door een gids op een andere speedboot voor hen. Sommige passagiers droegen naar verluidt geen reddingsvesten.

Het hoofd van het Phuket Marine Office, de heer Chayapong Pranit, vertelde de Phuket Express dat de twee speedboten in totaal 11 en 47 passagiers vervoerden. Beide bootkapiteins, die niet meteen werden genoemd, worden ondervraagd. Ambtenaren onderzoeken ook of de twee bootkapiteins veiligheidsregels hebben overtreden of niet. Als dat zo is, kan hun bootrijbewijs voor maximaal twee jaar worden ingetrokken.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.