Man gearresteerd in Patong voor het verkopen van alcohol op grote boeddhistische dag

Patong-

In Patong is een man gearresteerd nadat hij was betrapt op het verkopen van alcohol op een belangrijke boeddhistische religieuze feestdag.

De politie van Patong vertelde de Phuket Express dat woensdagavond (2 augustusnd) arresteerden ze meneer Wichat, 56 in een restaurant in Patong. (De naam van het restaurant is niet door de politie gegeven, noch de volledige naam van de verdachte.)

De man bleek alcohol aan klanten te verkopen ondanks regels die dit op religieuze feestdagen verbieden. Hij werd naar het politiebureau van Patong gebracht om te worden beschuldigd van het verkopen van alcohol op de Khao Phansa-dag (boeddhistische vastentijd), een van de belangrijkste boeddhistische feestdagen waarop de verkoop van alcohol verboden is.

Hij was niet de enige persoon die hiervoor werd gearresteerd:

In Patong is een man gearresteerd nadat hij was betrapt op het verkopen van alcohol op een belangrijke boeddhistische religieuze feestdag.

Elke midzomer in Thailand, meestal juli of augustus, is het begin van de boeddhistische vastentijd, of Vassa. De exacte datum is de eerste dag van de afnemende maan van de achtste maanmaand.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.