Koh Tao en Koh Samui registreren grote toeristenstijging voorafgaand aan het hoogseizoen

PERSBERICHT:

Koh Tao in de provincie Surat Thani zag vorige week een recordaantal dagelijkse toeristen, terwijl het nabijgelegen Koh Samui deze maand bijna 30,000 hotelboekingen verwacht.

De toeristenorganisatie van Koh Tao meldde dat 3,106 toeristen op 28 juli via boten op het eiland aankwamen, waarmee een nieuw eendaags record voor het eiland werd gevestigd. De toename van het aantal aankomsten kwam overeen met het begin van een zesdaagse overheidsvakantie die eindigde op 2 augustus.

Provinciegouverneur Wichuwat Jinto legde uit dat ongeveer 90% van de bezoekers buitenlandse toeristen zijn die naar Koh Phangan zullen reizen voor de beroemde Full Moon Party, die op 3 augustus op Hat Rin Beach wordt gehouden.

Het naburige Koh Samui meldde ondertussen dat het aantal toeristen dat via de luchthaven van het eiland arriveerde in de maand juli meer dan 141,400 bedroeg. Autoriteiten verwachten dat er deze maand nog eens 30,000 bezoekers het eiland zullen bezoeken op basis van hotelreserveringen, waarmee het totale aantal bezoekers per vliegtuig naar het eiland op ongeveer 171,800 komt.

Als reactie op de groeiende vraag zei Ratchaporn Poonsawat, voorzitter van de Tourism Association of Koh Samui, dat de vereniging luchtvaartmaatschappijen heeft verzocht het aantal dagelijkse vluchten te verhogen, aangezien beperkte vluchten hebben geleid tot annuleringen voor veel mensen die vooraf een kamer hadden gereserveerd.

Deze proactieve maatregel is bedoeld om voorbereid te zijn op de verwachte toestroom van toeristen tijdens het komende hoogseizoen, die naar verwachting in die periode ongeveer 5 miljard baht zal genereren voor de economie van het eiland.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.