De voorzitter van het Thaise Huis stelt de geplande stemming over de premier van morgen uit

nationaal —

De voorzitter van het Thaise Huis, Wan Muhamad Noor Matha, heeft de stemming over de premier, oorspronkelijk gepland voor morgen, 4 augustus 2023, uitgesteld.

Het uitstel kwam nadat het Grondwettelijk Hof op donderdag 4 augustus besloot de beoordeling van een petitie uit te stellen om de grondwettelijke geldigheid te bepalen van het besluit van het parlement om de herbenoeming van Pita Limjaroenrat, leider van de Move Forward Party (MFP), af te wijzen.

De petitie was ingediend door het bureau van de omsbudsman met een verzoek om de stemming door de premier uit te stellen totdat het vonnis over de kwestie is bereikt.

Volgens Wan Noor zal de premier stemmen na de beslissing van het Grondwettelijk Hof op 16 augustus. wat de nominatie zou zijn van Pheu Thai PM-kandidaat Srettha Thavisin, zal nu veranderen in een beraadslaging over de wijzigingswet van de MFP om de bevoegdheid van de Senaat om in plaats daarvan op een premier te stemmen, te schrappen.

Na het uitstel heeft de Pheu Thai-partij ook haar persconferentie uitgesteld om een ​​nieuwe aan te kondigen Pheu Thai geleide coalitie gepland voor vandaag nadat de partij zich had teruggetrokken uit de vorige door Move Forward geleide coalitie.

Deze aankondiging zal waarschijnlijk een paar dagen voor de volgende PM-stemdatum plaatsvinden, volgens de leiding van Pheu Thai.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.