De politie van Phuket doet mee aan een auto-achtervolging met een Nigeriaanse man die vier jaar te lang is gebleven en neemt cocaïne in beslag vanuit zijn huis

Phuket -

De politie achtervolgde een Nigeriaanse man in een sedan, wiens paspoort ongeveer vier jaar eerder was verlopen, ongeveer 20 kilometer lang en nam later cocaïne in beslag bij een huis in Phuket waar de man woonde.

De immigratiepolitie van Phuket vertelde de Phuket Express dat donderdagmiddag (3 augustus).rd) achtervolgden zij en de politie van Cherng Talay een verdachte sedan in Thalang. De sedan werd achtervolgd van Cherng Talay in Thalang naar de hoofdweg Thep Krasattri langs het Heroine Monument naar Pa Klok voordat hij naar Koh Kaew in Mueang Phuket en naar Kathu ging. De sedan kwam uiteindelijk vast te zitten in een greppel in Kathu. De sedan raakte tijdens de achtervolging vele voertuigen.

De buitenlandse man sprong uit de sedan en rende 300 meter weg van de politie voordat hij werd gearresteerd. De man werd door de politie geïdentificeerd als de heer George Ananere, 26, van Nigeriaanse nationaliteit. Zijn paspoort was vier jaar geleden verlopen, net voor de Covid-19-pandemie. Hij verkocht naar verluidt cocaïne in de regio Cherng Talay en Patong, en bezorgde anonieme burgers hadden hem aangegeven bij de politie.

De politie nam cocaïne in beslag in een huis waar de heer Ananere woonde in Sri Soonthorn, Thalang. De in beslag genomen hoeveelheid cocaïne werd door de betrokken agenten niet duidelijk gemaakt. De heer Ananere werd naar het politiebureau van Cherng Talay gebracht voor verdere juridische stappen, waaronder financiële schade voor andere voertuigen die hij aanreed.

Naar aanleiding van zijn juridische aanklachten en alle tijd die daarvoor is uitgezeten, wordt van de heer Ananere verwacht dat hij op de zwarte lijst wordt geplaatst en wordt gedeporteerd. Hij diende niet onmiddellijk een pleidooi in en wacht een aanzienlijke gevangenisstraf voor de cocaïne en het verzet tegen arrestatie.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.