Krabi Airport-uitbreidingsset voor voltooiing in 2024

PERSBERICHT:

Het Department of Airports heeft aangekondigd dat de uitbreiding van Krabi Airport gestaag vordert, met een voltooiing van 87.52%. De bouw ligt op schema om eind 2024 af te ronden, en de nieuwe faciliteiten zullen tegen 2025 operationeel zijn met een capaciteit van maximaal 8 miljoen passagiers per jaar.

Het uitgebreide project omvat de bouw van een derde passagiersterminal en verbeteringen aan de bestaande twee terminals en het parkeergebouw, voor een geraamd bedrag van 2.923 miljard baht. Bovendien is er een taxibaan in aanbouw en krijgt het elektrische systeem van de luchthaven een upgrade, die beide momenteel voor 58.20% voltooid zijn.

Na voltooiing zullen de drie verbonden passagiersterminals een totale oppervlakte hebben van 68,000 vierkante meter, waardoor de capaciteit van de luchthaven aanzienlijk zal toenemen. De luchthaven zal naar verwachting 3,000 passagiers per uur of 8 miljoen per jaar kunnen verwerken, vergeleken met de huidige capaciteit van 1,500 passagiers per uur of 4 miljoen passagiers per jaar. Ook het parkeergebouw krijgt een upgrade om plaats te bieden aan maximaal 2,000 auto's.

Recente gegevenscijfers geven aan dat Krabi Airport van oktober 2022 tot juni 2023 in totaal 1.69 miljoen passagiers bediende, van wie 1.37 miljoen binnenlandse reizigers en 318,550 internationale reizigers. Tegen eind september 2023 zal het aantal passagiers dat de luchthaven passeert naar verwachting 1.79 miljoen bedragen, waarvan 1.43 miljoen binnenlandse en 359,561 internationale reizigers.

Het uitbreidingsproject van de luchthaven van Krabi maakt deel uit van de strategie van het land om de infrastructuur te versterken en de economische groei en het concurrentievermogen te verbeteren. Met de geplande verbeteringen zeggen ambtenaren dat de faciliteit zal kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar reizen van en naar de regio, waardoor het toerisme en de handel in het gebied verder worden gestimuleerd.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.