Thais consulaat in Kunming Issues Voorzichtige huwelijksadvisering

PERSBERICHT: 

Als reactie op het toenemende aantal mislukte Thais-Chinese huwelijken heeft het Koninklijk Thais Consulaat-Generaal in Kunming een waarschuwend advies uitgebracht. Het consulaat dringt er bij toekomstige bruiden op aan om voorzichtig te zijn en grondige antecedentenonderzoeken uit te voeren bij hun Chinese bruidegoms voordat ze huwelijksaanzoeken accepteren. Bovendien wordt hen geadviseerd om voor het juiste visumtype te zorgen en hun huwelijk bij de Thaise autoriteiten te registreren.

De waarschuwing komt na een seminar getiteld "China in the New Era: What the Thai Media Should Know", waar de Thaise consul-generaal in Kunming, Bhavivarn Noraphallop, journalisten toesprak over de kwestie. Het consulaat hecht veel waarde aan het welzijn van Thaise burgers die in het buitenland wonen.

Het groeiend aantal mislukte Thais-Chinese huwelijken is een belangrijke zorg geworden voor het consulaat. Volgens Bhavivarn is de trend deels te wijten aan het feit dat Thaise bruiden het huwelijksleven ingaan met onrealistische verwachtingen en onvoldoende kennis van de levensomstandigheden in China. Als gevolg hiervan zoeken veel vrouwen uiteindelijk hulp bij het consulaat voor een manier om naar huis terug te keren.

Veel Thaise vrouwen benaderen matchmakingbureaus in de hoop hun financiële situatie te verbeteren. Hun beperkte of gebrek aan Chinese taalvaardigheid en culturele onverenigbaarheid leiden echter vaak tot ontevredenheid over hun nieuwe leven, en sommige bruiden worden lastiggevallen door hun nieuwe families of worden gedwongen onvermoeibaar op boerderijen te werken.

Om deze problemen aan te pakken, moedigt Bhavivarn Thaise burgers ten zeerste aan om met buitenlanders te trouwen om hun reisdocumenten veilig te stellen en geschikte visa te verkrijgen voor wettelijke bescherming volgens de Chinese wet. Ze adviseert ook om huwelijken te registreren bij de dichtstbijzijnde Royal Thai Embassy, ​​wat handig kan zijn in geval van nood.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.