Twee mensen gearresteerd met 40,000 meth-pillen en 2 kg crystal meth in Phuket

Phuket -

Twee verdachten werden gearresteerd met 40,000 methamfetaminepillen en twee kilo crystal methamfetamine in Mueang Phuket.

Dat heeft de politiechef van Wichit, kolonel Chatree Choowichean, zondag (30 juli) aan de Phuket Express verteldth) dat ze mevrouw Wanwisa Bamrungna, 31, uit Phatthalung, en mevrouw Suranya Hompean, 21, uit Prachuap Khiri Khan hebben gearresteerd. Ze werden op 29 juli gearresteerd voor een pakketwinkel in Wichitth. Bij hen werden 40,000 methamfetaminepillen en twee kilo crystal methamfetamine in beslag genomen.

De aanhouding kwam nadat de politie een tip had gekregen dat de verdachten pakketten met illegale drugs zouden ontvangen. De twee verdachten vertelden de politie dat die pakketten niet van hen waren. Ze deden gewoon waarvoor ze waren ingehuurd; brengen de drugs naar klanten en krijgen weinig geld voor hun werk. Ze wisten echter niet bij naam wie ze inhuurde, zo beweerden ze.

Hoe dan ook, ze werden allebei naar het politiebureau van Wichit gebracht om te worden beschuldigd van illegaal bezit van categorie 1-drugs met de bedoeling om te verkopen.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.