Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: vuurwerkmagazijn in Narathiwat explodeert, en meer

Hier is een blik op de beste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de afgelopen week, maandag 24 juli 2023, tot zondag 30 juli 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!
  1. Een 6-jarig Egyptisch meisje verdronk op tragische wijze bij een waterval in Mueang Phang Nga.

Een 6-jarige Egyptische toerist die met haar gezin vanuit Phuket reisde, stierf nadat ze in een waterval in Phang Nga was uitgegleden toen haar moeder haar op een brug liet fotograferen.

Rust in vrede.

2. Een 59-jarige Duitse man is dood verklaard nadat hij ging duiken in Phang Nga. Zijn lichaam werd teruggebracht naar een ziekenhuis in Phuket.

Zijn vrienden vertelden de politie dat de man tot 20 meter diep in de zee was gezonken voordat hij op de boot kwam en rust nam, schijnbaar uitgeput maar niet ziek.

3. Deze vrijdag, 28 juli, markeert de 71e koninklijke verjaardag van koning Vajiralongkorn, de huidige monarch van Thailand.

The Pattaya News breidt onze oprechte wensen uit voor de blijvende gezondheid en het welzijn van Zijne Koninklijke Majesteit in de komende jaren.

4. Passagiers op een veerboot van Donsak naar het eiland Samui liepen grote schrik op nadat de motor van de boot meer dan twee uur niet werkte.

Na meer dan twee uur hielp een andere veerboot van Samui op weg naar Donsak om de defecte veerboot met touwen naar Samui te trekken.

5. Ten minste tien mensen zijn om het leven gekomen, 118 mensen zijn gewond geraakt en meer dan 200 gezinnen hebben geleden, velen met hun huizen verwoest, nadat zaterdagmiddag laat (29 juli) een vuurwerkmagazijn ontplofte in het district Su-Ngai Golok.th).

Het dodental op maandag (31 juli) loopt op tot 12 met 121 gewonden en 290 huizen beschadigd.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.