Thaise politie belooft buitenlandse motorclubs die betrokken zijn bij vermeende criminele activiteiten uit te roeien

nationaal —

De Royal Thai Police (RTP) is op jacht naar vijf grote buitenlandse motorclubs die actief zijn op Thaise bodem na een hardhandig optreden tegen de beruchte Outlaws Motorcycle Club in Pattaya vorige maand.

De RTP lanceerde op 21 juli hardhandig optreden tegen de Outlaws-groep en arresteerde de vermeende Oostenrijkse bendeleider Thomas Ginner net toen hij zich voorbereidde om het land te ontvluchten.

Volgens de RTP was de motorclub van Ginner berucht vanwege zijn betrokkenheid bij grensoverschrijdende misdaden en was hij betrokken bij een incident waarbij een Duits bendelid genaamd Olaf Thorsten Brinkmann werd beschuldigd van de moord op Hans Peter Walter Mack, a 62-jarige Duitse vastgoedmakelaar, afgelopen juni in Pattaya. Brinkmann werd gearresteerd terwijl hij zich verstopte in een soort hokje in een Outlaws-clubhuis in Bangkok.

Na de arrestatie van Brinkmann en zijn drie handlangers en het harde optreden tegen de Outlaws Motorcycle Club, richt de RTP zich nu op vijf grote motorclubs die in het land actief zijn. Deze clubs omvatten Outlaws Motorcycle Club of Outlaws MC, Hells Angels Motorcycle Club of Hells Angels, de Bandidos Motorcycle Club, ook bekend als de Bandido Nation, de Mongols Motorcycle Club of de Mongol Brotherhood, en de Vagos Motorcycle Club, die ook is bekend als de Groene Natie, meldde de Bangkok Post.

De meeste clubs worden beheerd door Australische staatsburgers en zijn voornamelijk actief op toeristische bestemmingen in heel Thailand, zoals Phuket, Koh Samui in Surat Thani en Pattaya, naar verluidt gericht op buitenlanders voor beschermingsvergoedingen in ruil voor het runnen van bedrijven in het gebied. Af en toe ontvoeren of plegen ze zelfs moorden tegen buitenlanders voor geld, aldus de RTP.

Doorgaans bemoeien de bendes zich niet met Thaise mensen, omdat ze weten dat ze daardoor gemakkelijker in de problemen komen dan wanneer ze dat wel doen met buitenlanders.

Afgezien van Thailand hebben deze bendes leden over de hele wereld, die naar verluidt verschillende soorten illegale activiteiten plegen, zoals de distributie van verdovende middelen, aanranding, diefstal, het verstrekken van leningen, fraude, het witwassen van geld of moord. meldde de Bangkok Post.

Plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, generaal Surachate Hakparn, verklaarde dat de bendeleden de voorkeur geven aan Thailand vanwege het gebrek aan strikte wetshandhaving en corrupte ambtenaren.

Hij haalde de achterhaalde immigratiewet uit 1979 aan, die het voor buitenlanders boven de 50 mogelijk maakt om alleen gemakkelijk in Thailand te wonen als ze 800,000 baht op hun bankrekening hebben staan ​​of een bewijs van inkomen met een maandsalaris van niet minder dan 65,000 baht.

Dit was meestal ook het geval met de verdachten van de moord op Mack.

Vanwege het bestaan ​​van deze gevaarlijke bendes voelen bewuste buitenlandse toeristen zich ontmoedigd om Pattaya te bezoeken of te investeren in de oostkust, wat enorme schade toebrengt aan het land, zei Pol Gen Surachate.

De RTP moet dus het vertrouwen van toeristen terugwinnen door niet alleen deze bendes uit te roeien, maar ook enkele Thaise functionarissen die hen clandestien helpen.

Als onderdeel van de inspanningen beloofde Pol Gen Surachate dat hij een wijziging van de immigratiewet zou voorstellen, met name met betrekking tot verlenging van het visum voor pensionering, via de politiechef zodra een nieuwe regering aantreedt. Dit is bedoeld om slechte mensen eruit te filteren en de wet echt nuttig te maken voor investeerders of iemand die onschuldig in Thailand wil wonen.

Voor motorbendes zorgde hij ervoor dat ten minste één van hen, de Outlaws, volledig uit Pattaya werd verdreven. De politie breidt het onderzoek nu uit naar Phuket en Koh Samui.

Oorspronkelijke bron: Bangkok Post

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Juridisch advies of een advocaat nodig? Wij kunnen helpen. Klik hier.

Klik hier voor meer informatie over het plaatsen van een woning bij ons.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.