Autoriteiten identificeren eigenaren van vuurwerkmagazijn dat explodeerde in Narathiwat

PERSBERICHT:

Na een enorme vuurwerkexplosie in de provincie Narathiwat die op 12 juli het leven kostte aan 121 mensen en 29 anderen verwondde, identificeerden de autoriteiten snel de eigenaren van het noodlottige pakhuis dat verantwoordelijk was voor de catastrofale ontploffing.

Het echtpaar, geïdentificeerd als Sompong Na Kul en zijn vrouw, Piyanut Puengworawat, waren de eigenaren van het etablissement, aanvankelijk bekend als "Weerawat Panit", dat opereerde als een winkel die landbouwmachines en keukengerei verkocht in het subdistrict Muno.

Volgens de provinciale politie van regio 9, commissaris luitenant-generaal Nanthadet Yoinual, verbouwde het echtpaar de winkel later tot een magazijn, waar ze een aanzienlijke hoeveelheid vuurwerk begonnen op te slaan. Er werd geschat dat er meer dan 1,000 kilo vuurwerk illegaal op de locatie was bewaard, op basis van de aanwezigheid van diepe gaten die tijdens onderzoek waren ontdekt.

Na het verwoestende incident nam het paar contact op met de politie en sprak op 1 augustus hun bereidheid uit zich over te geven. Pol luitenant-generaal Nanthadet maakte duidelijk dat als ze zich niet overgaven, er onmiddellijk arrestatiebevelen tegen hen zouden worden uitgevaardigd.

De assistent-chef van het Sungai Kolok-district, Suchart Kijakarn, maakte bekend dat de eigenaren toestemming hadden gekregen om het magazijn te bouwen en te exploiteren. Tijdens het aanvraagproces hebben ze echter niet gespecificeerd welk type goederen bedoeld was om te worden opgeslagen. Al snel na de verbouwing is de loods omgebouwd tot opslagplaats voor een divers assortiment vuurwerk.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Een man heeft vier familieleden verloren nadat een vuurwerkmagazijn ontplofte in Narathiwat.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.