Thaise toerismesector maakt zich zorgen over mogelijke straatprotesten als ongunstige regering aantreedt

nationaal —

De Thaise toerismesector maakt zich zorgen over de vorming van de nieuwe regering die mogelijk zal bestaan ​​uit partijen waar de meerderheid niet van houdt.

Sa-nga Ruengwattanakul, voorzitter van de Khao San Road Traders' Association, onthulde dat tijdens het 6-daagse lange weekend de sfeer op de Khao San Road in Bangkok rustig was omdat veel Thaise toeristen waren teruggekeerd naar hun thuisprovincies.

Hoewel de uitgaansgelegenheden in het gebied nog steeds buitenlandse toeristen ontvingen, had de sluiting van deze locaties op religieuze dagen een minimale impact, zoals de meeste bezoekers begrepen en ervoor kozen om in plaats daarvan overdag andere plaatsen te bezoeken.

Toen het laagseizoen in het land inging, was de algehele sfeer kalm, en Sa-nga verwachtte een daling van het aantal toeristen met maar liefst 30% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2023. Sa-nga benadrukte dat een dergelijke daling gebruikelijk was voor de laagseizoen, maar sprak zijn bezorgdheid uit over de ongebruikelijke afwezigheid van toeristen uit landen als China, voornamelijk te wijten aan strikte visumregels en een lang visumproces momenteel.

Met betrekking tot de vorming van de nieuwe Thaise regering verklaarde Sa-nga dat hij wenste dat er geen protesten zouden zijn, hoe de nieuwe regering er ook uitziet. Dit komt omdat wanneer mensen in groten getale de straat op gaan, buitenlandse ambassades reisadviezen zullen uitgeven om toeristen te waarschuwen dat specifieke land niet te bezoeken. Dit heeft op zijn beurt een grote invloed op het vertrouwen van toeristen om naar dat land te reizen, zei hij.

Ondertussen deelde Weerawit Kruesombat, president van de Patong Entertainment Club in Phuket, een soortgelijke mening en stelde dat als de nieuwe regering is samengesteld uit partijen waar het publiek geen voorstander van is, dit kan leiden tot hevige protesten, zelfs in de mate van sluiting van luchthavens en problemen met het openbaar vervoer, zoals we in het verleden hebben gezien.

Weerawit zei: “Ik hoop dat het land snel een nieuwe regering zal zien. Als partijen in de regering te veel afwijken van de huidige 8-partijencoalitie, vrees ik dat veel mensen dat niet accepteren. In het ergste geval kan het leiden tot een staatsgreep, wat grote nadelige gevolgen zou hebben voor de economie, iets wat we absoluut niet willen.”

In een bericht aan de nieuwe regering zei Weerawit dat hij wil dat de regering haar uiterste best doet om de economie van het land op te lossen, mensen te helpen de eindjes aan elkaar te knopen en de kosten van levensonderhoud, zoals elektriciteit, brandstof en dagelijkse producten, te verlagen. .

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.