Thalang Hoogste voor gevallen van knokkelkoorts in Phuket

Thalang-

Het Phuket Provincial Public Health Office meldt dat het hoogste aantal gevallen van dengue wordt aangetroffen in Thalang.

Onze eerdere verhalen:

Thailand zag een voortdurende stijging van gevallen van knokkelkoorts in 18 provincies, waaronder Chonburi, Phuket en Bangkok, meldde het Department of Disease Control op maandag 24 juli.

Phuket blijft vechten tegen knokkelkoorts, waarvan de verspreiding in het gebied toeneemt.

Nu voor de update:

De plaatsvervangend hoofdarts Mueanprae Boonlom van het Phuket Public Health Office vertelde de Phuket Express op donderdag (27 juli) over het hoge aantal gevallenth).

In alle drie de belangrijkste districten van Phuket, namelijk Mueang Phuket, Kathu en Thalang, worden in toenemende mate gevallen van knokkelkoorts vastgesteld. Een recent rapport op basis van cijfers van januari tot juli toonde aan dat de hoogste aantallen in Thalang waren. Er waren in totaal 577 gevallen van knokkelkoorts. Daarvan waren 295 mannen en 282 vrouwen.

Er werden geen doden gemeld. Als de gevallen echter blijven stijgen, kunnen er in de toekomst mogelijk sterfgevallen worden gemeld, waarschuwde Boonlom.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.