Lederschildpad zeeschildpad legt eindelijk 129 eieren op Karon Beach

Karon-

Een moeder van een lederschildpadzeeschildpad legde uiteindelijk 129 eieren op Karon Beach.

Ons vorige verhaal:

Een moeder van een lederschildpad probeerde eieren te leggen in de buurt van een hotel op Karon Beach.

Nu onze update:

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) Phuket Office werd donderdagavond (27 juli) door de lokale bevolking op de hoogte gebracht van het incident. Een zeeschildpad met lederschildpad legde uiteindelijk eieren op het strand van Karon in hetzelfde gebied waar ze eerder had geprobeerd eieren te leggen.

De heer Suthep Juealaong van de DMCR vertelde de Phuket Express dat het meer dan een uur duurde voordat de schildpad de eieren had gelegd. De DMCR-functionarissen vonden in totaal 129 eieren, waarvan 92 bevruchte eieren.

De moeder van de lederschildpadzeeschildpad is ongeveer 35 jaar oud. Ze keerde na twee dagen voor de tweede keer terug naar het strand. De eerste keer legde de schildpad geen eieren maar groef drie nesten.

De eieren zijn verplaatst vanwege bezorgdheid over schade door het weer. Het duurt ongeveer twee maanden voordat de babyzeeschildpadden uitkomen. Het gebied zal ongeveer een halve maand worden bewaakt voor het geval de moeder terugkomt om weer eieren te leggen.

Sommige media hebben gemeld dat dit de eerste zeeschildpad was die in ongeveer twee decennia eieren in dit gebied legde.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.