Tien doden, 118 gewonden, 200 families lijden nadat vuurwerkmagazijn in Narathiwat explodeerde

Narathiwat –

Ten minste tien mensen zijn om het leven gekomen, 118 mensen zijn gewond geraakt en meer dan 200 gezinnen hebben geleden, velen met hun huizen verwoest, nadat zaterdagmiddag laat (29 juli) een vuurwerkmagazijn ontplofte in het district Su-Ngai Golok.th).

De gouverneur van Narathiwat, de heer Sanan Pongaksorn, zei tegen de Thaise media: “Minstens tien mensen zijn dood verklaard, 118 mensen zijn gewond geraakt en meer dan 200 families hebben geleden onder de gevolgen van deze enorme explosie. Sommige mensen zitten vast in ingestorte huizen en gebouwen en wachten op hulp.”

De districtschef van Su-Ngai Kolok, de heer Anirut Bua-Onn, voegde toe: “De explosie heeft een gebied met een straal van meer dan 500 meter nabij het vuurwerkmagazijn beschadigd en vernietigd. Dit gebied is een populaire markt- en woonwijk en daarom was het vernietigingsniveau zo hoog. De politie van Mu Noa verzamelt bewijsmateriaal en onderzoekt het incident. ”

De oorzaak van het incident is nog onduidelijk en het is ook niet duidelijk of de loods een vergunning had en volledig legaal was om vuurwerk op te slaan in een dichtbevolkt gebied.

Dit is een zich ontwikkelend verhaal en er kunnen meer details worden vrijgegeven als ze duidelijk zijn gemaakt door de relevante autoriteiten.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.