Zijne Majesteit de Koning roept op tot 'Thaise wijsheid' op zijn 71e verjaardag

PERSBERICHT:

In een toespraak ter herdenking van zijn 71e verjaardag drong Zijne Majesteit de Koning er bij alle burgers op aan om wijsheid en oordeelsvermogen te gebruiken in hun acties, niet alleen voor hun persoonlijk voordeel, maar ook voor het grotere goed van de natie en haar mensen.

Hij benadrukte dat het werken aan nationale welvaart van het allergrootste belang is en een effectief bestuur en de collectieve steun van het hele land vereist.

Zijne Majesteit de Koning sprak zijn dankbaarheid uit voor de hartelijke verjaardagswensen die werden overgebracht door vertegenwoordigers van de koninklijke familie, hoge functionarissen en hoogwaardigheidsbekleders tijdens een grote audiëntie, bekend als 'Maha Samakhom', gehouden in de Amarindra Vinijaya Troonzaal in het Grand Palace.
Als onderdeel van de verjaardagsfestiviteiten is er ook een grootse receptie, genaamd 'Samosorn Sannibat', gepland in het Government House. Zijne Majesteit heeft de regering genadig toestemming gegeven om dit evenement te organiseren, dat zal worden bijgewoond door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maha Chakri Sirindhorn, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Chulabhorn Krom Phra Srisavangavadhana, politieke ambtsdragers, hoge staatsambtenaren en buitenlandse diplomaten.
De grootse receptie zal verschillende culturele optredens bevatten, zoals een speciale "Khon" gemaskerde dans en live orkestmuziek.

De regering heeft haar waardering uitgesproken voor de medewerking die is ontvangen van zowel de staat als de particuliere sector, waaronder de afdeling Schone Kunsten en de Bangkok Metropolitan Administration, bij de voorbereiding van het evenement.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.