Duitse toerist sterft na duiken in Phang Nga

Phuket -

Een 59-jarige Duitse man is dood verklaard nadat hij ging duiken in Phang Nga. Zijn lichaam werd teruggebracht naar een ziekenhuis in Phuket.

De toeristenpolitie van Phuket vertelde de Phuket Express dat ze op vrijdagmiddag (28 juli) op ​​de hoogte waren gebracht van het trieste incidentth). Een 59-jarige mannelijke Duitse toerist werd bewusteloos aangetroffen nadat hij ging duiken in de buurt van het bloemeneiland (Koh Dok Mai) in het district Yao Island in Phang Nga.

Hij ging duiken met een reisorganisatie, waarvan de naam geheim werd gehouden in afwachting van een nader onderzoek door de Thaise politie. Zijn vrienden vertelden de politie dat de man tot 20 meter diep in de zee was gezonken voordat hij op de boot kwam en rust nam, schijnbaar uitgeput maar niet ziek. De vrienden ontdekten later dat de man bewusteloos met zijn gezicht naar boven op de boot lag voordat ze de reddingsdiensten om hulp riepen. De man werd met spoed naar het Chalong-ziekenhuis in Phuket gebracht, maar onderweg in de boot werd hij, ondanks reanimatie, bij aankomst dood verklaard in het Chalong-ziekenhuis.

De exacte doodsoorzaak van de Duitse man is nog onbekend en wordt beoordeeld door relevante instanties en medisch personeel.

De Duitse toerist kwam op 22 juli Thailand binnennd, 2023 met een toeristenvisum. Zijn visum zou op 20 augustus aflopenth, 2023. Zijn naam werd ingehouden in afwachting van kennisgeving aan zijn familie en ambassade.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.