TAT hanteert voorzichtige benadering van visumvrijstellingsregeling

PERSBERICHT: 

De Tourism Authority of Thailand neemt een voorzichtige houding aan bij het invoeren van een visumvrijstellingsregeling om meer buitenlandse toeristen aan te trekken.

In reactie op toeristenexploitanten die er bij de regering op aandrongen om een ​​regeling voor vrijstelling van visumkosten aan te bieden om de markt te stimuleren, verklaarde TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn dat dit misschien niet de beste strategie is, aangezien het belangrijkste probleem momenteel de lange wachttijd tijdens het visumaanvraagproces is. . Hij merkte op dat deze strategie eerder voor problemen zorgde met betrekking tot de manier waarop de prijzen van reispakketten zouden worden verlaagd ten voordele van toeristen, aangezien de TAT deze regeling aanbood tijdens de Covid-19-pandemie, maar dit werd ontkend door de relevante autoriteiten die verantwoordelijk waren voor de kwestie.

De TAT-gouverneur zei dat naast het trage herstel van de Chinese economie, vluchttekorten als gevolg van luchtvaartmaatschappijen die met tekorten aan de aanbodzijde worden geconfronteerd, zoals vliegtuigen en onderhoud, een belangrijke factor spelen bij het vertragen van het herstel. Er is echter hoop op een stijging van de bezoekersaantallen in oktober tijdens China's "Gouden Week", aangezien luchtvaartmaatschappijen hun diensten zullen uitbreiden om de toename van het aantal passagiers in die periode aan te kunnen.

Ondertussen, in een poging om het toerisme nieuw leven in te blazen, zal Thai Lion Air vanaf 15 augustus zes nieuwe routes openen naar Guangzhou, Chengdu, Hangzhou, Shanghai, Shenzhen en Xi'an. Deze nieuwe routes zullen gebruik maken van Boeing 737-800 en Boeing 737 -900ER-vliegtuigen. Momenteel exploiteert Thai Lion Air 15 vliegtuigen in zijn vloot, bestaande uit 13 B737-800's en twee B737-900ER's.

Thai AirAsia heeft ook veelbelovende tekenen laten zien met een gemiddelde bezettingsgraad van 80% op Chinese routes in de eerste helft van het jaar, met 13 operationele routes naar 12 bestemmingen in China. De luchtvaartmaatschappij zei dat het haar routes naar Zuid-China geleidelijk zal hervatten en hoopt tegen het einde van dit jaar volledig te herstellen, zowel wat betreft bestemmingen als frequenties.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.