Soi Dog Foundation neemt deel aan het hondsdolheidsproject van prinses Chulabhorn in Nakhon Si Thammarat

PERSBERICHT:

Soi Dog Foundation was er trots op onlangs deel te nemen aan een sterilisatie- en vaccinatie-evenement in Nakhon Si Thammarat als onderdeel van het project "Ziektevrije dieren, hondsdolheidvrije mensen" van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Chulabhorn Krom Phra Srisavangavadhana. 

Gehouden tussen 20-24 juli 2023 in Wat Phra Mahathat Woramahawihan, bracht het evenement HKH Prinses Chulabhorn's Veterinary Volunteer Unit, ambtenaren van Regional Livestock Office 8, Nakhon Si Thammarat Provincial Livestock Office, Nakhon Si Thammarat Municipality, Walailak University en dierenwelzijnsorganisatie samen Soi Dog Foundation om de populatie zwerfhonden en -katten in het gebied te helpen verminderen en de verspreiding van ziekten, waaronder hondsdolheid, tegen te gaan.

Het beheer van de zwerfhonden- en kattenpopulatie in het gebied maakt ook deel uit van het streven van de afdeling Schone Kunsten om Wat Phra Mahathat Woramahawihan tegen 2024 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te plaatsen. In totaal werden 242 honden uit de tempel en de omliggende gemeenschap meegenomen. gesteriliseerd en gevaccineerd tijdens het vijfdaagse evenement. 

Soi Dog ondersteunt sinds 2018 het project van HKH Prinses Chulabhorn in Nakhon Si Thammarat en werkt samen met lokale overheidsorganisaties om dieren te steriliseren en te vaccineren volgens de CNVR-benadering (Catch, Neuter, Vaccinate, Return). Hun twee mobiele teams trekken systematisch door de provincie en zullen dat blijven doen totdat ze alle 23 districten hebben bereikt. Ze zijn momenteel gestationeerd in de districten Sichon en Chalermprakiat. 

"In de bijna zes jaar dat we actief zijn [in Nakhon Si Thammarat], is het aantal zwerfpuppy's dat in een kort leven van lijden wordt geboren aanzienlijk afgenomen", zegt Dr. Patcharee Pipatdirekkul, Soi Dog's Southern Mobile Manager. "Bovendien, terwijl de hondenpopulatie is gestabiliseerd en afgenomen, hebben we gemerkt dat de houding van mensen ten opzichte van honden ook is verbeterd." 

Soi Dog heeft vergelijkbare resultaten gezien in andere provincies waar hun mobiele kliniekteams actief zijn. Er zijn momenteel 14 van dergelijke teams in Thailand – negen in Groot-Bangkok en vijf in het zuiden. In combinatie met de externe CNVR-projecten die ze ondersteunen, steriliseert en vaccineert de stichting momenteel bijna 20,000 dieren per maand en nadert ze de mijlpaal van een miljoen dieren die in totaal zijn gesteriliseerd en gevaccineerd sinds de oprichting in 2003.

Het voorgaande is een persbericht gepubliceerd met volledige toestemming en autorisatie van de organisatie(s) vermeld in het PR-materiaal en TPN-media. De uitspraken, gedachten en meningen van de bij het persbericht betrokken organisatie zijn geheel van henzelf en hoeven niet per se die van TPN media en haar medewerkers weer te geven.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.