Veerboot naar Koh Samui Storingen en strandt urenlang bange passagiers

Samui –

Passagiers op een veerboot van Donsak naar het eiland Samui liepen grote schrik op nadat de motor van de boot meer dan twee uur niet werkte.

De heer Om-In Limsuwan, die een van de passagiers op de veerboot was, vertelde de Phuket Express dat donderdagavond (27 juli)th), vertrok de veerboot om 7 uur vanaf een pier in Donsak. De aankomst op Koh Samui was gepland om 00 uur. Omstreeks 8 uur viel de motor van de veerboot uit waardoor ook de elektriciteit op de veerboot uitviel. De veerboot was op het moment van de storing tussen het Vierde Eiland en het Vijfde Eiland.

Al het personeel op de veerboot droeg reddingsvesten en vroeg alle passagiers om op het bovendek van de veerboot te gaan, aangezien er op dat moment veel sterke golven waren. Veel passagiers waren naar verluidt bang en huilden, zei Limsuwan.

Na meer dan twee uur hielp een andere veerboot van Samui op weg naar Donsak om de defecte veerboot met touwen naar Samui te trekken. Onderweg braken de touwen een keer voordat het werd gerepareerd en weer werd gesleept. De veerboot arriveerde om 11 uur op het eiland Samui.

Passagiers vragen de relevante autoriteiten om te controleren of elke veerboot voor gebruik is onderhouden op veiligheid.

Het was onduidelijk of de passagiers enige vorm van financiële compensatie of terugbetaling voor het incident kregen van de relevante autoriteiten.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.