ThaiHealth rolt programma uit om alcoholisten in tempels te rehabiliteren

PERSBERICHT:

Naar verluidt is het aantal zware drinkers in Thailand sinds 2014 aan het dalen. De Thai Health Promotion Foundation (ThaiHealth), de belangrijkste instantie die verantwoordelijk is voor het ontmoedigen van zwaar drinken, is nu een tempelverblijfprogramma aan het uitrollen om mensen verder te ontmoedigen van overmatig alcoholgebruik. .

Rungarun Limhaphan, een bureaudirecteur bij ThaiHealth, hield de openingstoespraak voor een conferentie over de lessen die zijn getrokken uit eerdere initiatieven om lokale gemeenschappen te betrekken bij het terugdringen van alcoholgebruik en het bereiken van alcoholisten.

Rungarun zei dat op basis van gegevens van het National Statistical Office in 5.7 2021 miljoen mensen ten minste één keer zwaar dronken waren. Dit was goed voor ongeveer 10% van de bevolking - een aanzienlijke daling ten opzichte van 14% in 2014.

Volgens de ThaiHealth-vertegenwoordiger gaven rapporten over de resultaten van screening en behandeling van alcoholisten dit jaar aan dat 65% van de mensen met een drankprobleem zorg krijgt van gezondheidsinstellingen. Dit betekent dat er nog steeds een groot aantal mensen is die geen toegang hebben tot therapie of niet bereid zijn om de gezondheidszorg te benaderen met hun drankproblemen.

ThaiHealth realiseert zich dit en werkt samen met monniken, gemeenschapsleiders en vrijwilligers om een ​​nieuw kanaal toe te voegen voor mensen met drankproblemen om toegang te krijgen tot therapie. Deelnemende gemeenschappen zullen tools en evaluatieformulieren krijgen, zodat ze de voortgang kunnen volgen van individuen die rehabilitatie zoeken. Bij deze aanpak verblijven zorgontvangers zes dagen en zeven nachten in een tempel om te leren over de gevaren van alcoholgebruik terwijl ze boeddhistische Dhamma-lessen krijgen.

Volgens Rungarun heeft deze aanpak mensen met drankproblemen in pilotgemeenschappen geholpen de hoeveelheid alcohol die ze consumeerden te beteugelen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.