Moslimdiplomaten observeren de ontwikkeling in de zuidelijke grensprovincies van Thailand

PERSBERICHT:

Diplomaten uit tien moslimlanden hebben onlangs de zuidelijke grensprovincies van Thailand bezocht om lokale ontwikkelingsinitiatieven te observeren.

Het Administratief Centrum van de Zuidelijke Grensprovincies (SBPAC) informeerde de diplomaten over de vooruitgang die in de regio was geboekt, met name op het gebied van veiligheid, verbetering van de levenskwaliteit en de bevordering van multiculturalisme.

De meest zuidelijke provincies Yala, Pattani en Narathiwat hebben een aanzienlijke populatie mensen die het islamitische geloof volgen. Secretaris-generaal van de SBPAC, vice-admiraal Somkiat Ponprayoon, legde het werk van het centrum uit bij het creëren van sociaal-psychologische zekerheid om een ​​robuuste multiculturele samenleving te bevorderen en vreedzame oplossingen voor lopende problemen aan te moedigen.

Het uiteindelijke doel van het centrum is om de bewoners een goed bestaan ​​te garanderen en hun vrijheid te beschermen om te leven volgens hun identiteit, overtuigingen, cultuur en tradities.

Volgens de Nationale Veiligheidsraad is het aantal gewelddadige incidenten in de zuidelijke grensprovincies sinds 2016 afgenomen. Van oktober vorig jaar tot juni 86 waren er 2023 gemelde gevallen, met 33 doden en 110 gewonden. Deze cijfers vertegenwoordigen een vermindering van 48% in gevallen en 69.44% in dodelijke slachtoffers in vergelijking met dezelfde periode in 2017.

De gestage verbetering van de situatie wordt toegeschreven aan gezamenlijke inspanningen tussen de publieke en private sector. De Thaise autoriteiten blijven optimistisch over de voortgang.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.