Thailand gaat een 6-daagse vakantieperiode in van 28 juli tot 2 augustus

nationaal —

Het Thaise regeringskabinet heeft onlangs een extra feestdag voor 31 juli goedgekeurd.

Deze goedkeuring betekent dat het komende weekend, dat voor de meeste Thaise mensen al bijzonder is omdat het de verjaardag van de koning op 28 juli en religieuze feestdagen op 1 en 2 augustus omvat, nu wordt verlengd tot een heerlijke vakantieperiode van 6 dagen. officieel tussen 28 juli en 2 augustus. Deze stap is volgens het kabinet bedoeld om het toerisme en de binnenlandse consumptie te stimuleren.

De verjaardag van de Thaise koning, gevierd op 28 juli, heeft een enorme betekenis in Thailand omdat het de geboortedag markeert van Zijne Koninklijke Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn, de huidige monarch.

Deze speciale gelegenheid wordt met grote eerbied gevierd en biedt de Thaise bevolking de gelegenheid om hun diepe genegenheid en loyaliteit aan de koninklijke familie te tonen. Festiviteiten omvatten openbare ceremonies, religieuze riten en verschillende liefdadigheidsacties. Voor buitenlanders kunt u uw deelname tonen door een geel shirt te dragen, de kleur van de koning, om de blijvende rol van de monarchie in de Thaise geschiedenis en cultuur te respecteren.

Ondertussen wordt de Asarnha Bucha-dag en het begin van de boeddhistische vastentijd dit jaar jaarlijks gevierd op 1 en 2 augustus, met data die elk jaar variëren op basis van astrologische patronen. Deze veelbelovende gelegenheid, ook wel Dharmadag genoemd, herdenkt de eerste preek van Lord Buddha, bekend als de "Dhammacakkappavattana Sutta", aan zijn eerste vijf discipelen na het bereiken van de verlichting.

Bij deze gelegenheid bezoeken vrome boeddhisten tempels om verdiensten te verrichten, deel te nemen aan processies bij kaarslicht rond de hoofdkapel en te luisteren naar preken van monniken. De dag is van immens spiritueel belang omdat het het begin symboliseert van Boeddha's leer en de oprichting van de boeddhistische kloosterorde (Sangha).

Bovendien is op deze twee dagen de verkoop van alcohol verboden. Ook alle overheidskantoren en filialen van de belangrijkste banken zullen worden gesloten. Dit omvat Thaise immigratie.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.