Thais Grondwettelijk Hof buigt zich over zaak over Pita's herbenoeming tot premier

Thailand -

Het Thaise Constitutionele Hof onthulde dat ze een zaak overwegen waarbij Pita Limjaroenrat, leider en premier-kandidaat voor de Move Forward Party, wordt herbenoemd tot premier.

Ons vorige verhaal:

Het kantoor van de ombudsman besloot op maandag 24 juli om het Grondwettelijk Hof te vragen of het besluit van het Parlement om Pita Limjaroenrat, leider en premier-kandidaat voor de Move Forward-partij, te beletten herbenoemd te worden voor de rol van premier, grondwettelijk is of niet.

Het Grondwettelijk Hof op woensdag (26 julith) heeft een document uitgegeven over een recente bijeenkomst. In het document staat dat op dinsdag (25 julith) diende het bureau van de ombudsman een verzoek met bijbehorende documenten in bij het Grondwettelijk Hof via elektronisch invullen.

In het verzoek wordt het Thaise Constitutionele Hof gevraagd om te overwegen of een parlementaire nominatie voor een voor de tweede keer kandidaat-premier grondwettelijk is of niet.

De zaak is nu in behandeling bij de rechterlijke macht van het Grondwettelijk Hof.

Hierdoor elke verdere stemming door de premier wordt momenteel uitgesteld, zoals we hier meldden.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.