De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden stelt de stemming over de premier op 27 juli uit

nationaal —

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Wan Muhamad Noor Matha, besloot op dinsdag 25 juli om de stemming over de premier, die oorspronkelijk gepland was voor 27 juli, uit te stellen.

De verhuizing is gemaakt als gevolg van de hangende beslissing van het Grondwettelijk Hof over de petitie van het bureau van de ombudsman over de afwijzing van Pita Limjaroenrat voor hernominatie als premier op 19 juli.

Pita, leider en premier-kandidaat voor de Move Forward-partij, stuitte op verzet van 394 parlementariërs omdat ze op basis van een parlementair reglement opnieuw werd voorgedragen als premier.

Een klacht van de Move Forward Party werd vervolgens ingediend bij de Ombudsman, die beweerde dat de parlementaire regels geen invloed konden hebben op de stemming door de premier omdat de stemming was vastgelegd in het handvest, de hoogste wet van het land.

De Ombudsman vroeg de rechtbank gisteren om een ​​uitspraak over de kwestie. Ze vroegen ook om de stemming van de premier voor 27 juli uit te stellen totdat de rechtbank een uitspraak doet.

De nieuwe stemdatum is nog steeds onduidelijk en wordt voorlopig voor onbepaalde tijd uitgesteld totdat de rechtbanken zich kunnen uitspreken over de hernominatiestemming door de premier. Een datum daarvoor is nog niet vastgesteld. Ondertussen blijft de vorming van een nieuwe regering in Thailand vertraging oplopen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.