Volgens zijn dochter keert de voormalige Thaise premier Thaksin Shinawatra op 10 augustus terug naar huis

FOTO: Bangkok Post

nationaal —

De voormalige premier van Thailand, Thaksin Shinawatra, is van plan om op 10 augustus vanuit Dubai terug te keren naar Thailand, volgens zijn dochter Paetongtarn Shinawatra.

Paetongtarn onthulde in een bericht op sociale media dat Thaksin op 10 augustus op Don Mueang International Airport zou aankomen.

Ze schreef: “Op de verjaardag van mijn vader in het buitenland miste ik het maar twee keer om bij hem te zijn vanwege mijn taken in Thailand... Mijn hart, evenals dat van iedereen in onze familie, is zowel blij als bezorgd (over de terugkeer van mijn vader). Ik respecteer echter altijd de beslissingen van mijn vader. Ik wens hem een ​​goede gezondheid en veiligheid. (Als hij hier is) zal hij zijn kleinkinderen naar school kunnen begeleiden, precies zoals hij van plan was. Mogen alle goede daden bij mijn vader zijn, want hij is altijd aardig voor iedereen geweest. Ik hou het meest van je in de wereld.”

Paetongtarn vervolgde: “Voor mijn vrienden die tot nu toe hebben gelezen, mijn vader is een Thaise man, een gerenommeerd leider die bekend staat om zijn opmerkelijke prestaties en aanhoudende strijd. Zijn beslissing om deze keer naar huis terug te keren is iets waar hij oprecht over heeft gesproken sinds begin 2022…”

Dit is een van de weinige keren dat Thaksin een precieze datum voor zijn terugkeer heeft vastgesteld. Zijn eerdere comeback-belofte was terug te voeren tot mei 2023, toen hij aankondigde, maar later uitstelde, dat hij op 26 juli – zijn verjaardag – terug zou komen om voor zijn kleinkinderen te zorgen.

Het is afwachten of deze datum behouden blijft, constateert TPN.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.