Caretaker PM roept op tot vreedzame machtsovergang

PERSBERICHT:

In de nasleep van de recente politieke gebeurtenissen heeft waarnemend premier generaal Prayut Chan-o-cha zijn wens uitgesproken voor een vreedzame machtsoverdracht terwijl de natie op weg is naar de vorming van een nieuwe regering.

Onze eerdere verhalen:

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Wan Muhamad Noor Matha, besloot op dinsdag 25 juli om de stemming over de premier, die oorspronkelijk gepland was voor 27 juli, uit te stellen.

Terwijl de Pheu Thai-partij het voortouw neemt bij het samenstellen van de nieuwe regering, heeft generaal Prayut het publiek verzekerd dat hij zijn taken ijverig zal uitvoeren en voor het land zal zorgen tijdens deze overgangsperiode.

Plaatsvervangend regeringswoordvoerder Rachada Dhnadirek zei dat de premier optimistisch is over de toekomst, daarbij verwijzend naar tekenen van economisch herstel en een toename van het aantal toeristen dat naar Thailand komt, terwijl hij hoopvol blijft op een soepele overdracht van gezag.

De vorming van de nieuwe regering is niet zonder uitdagingen geweest. De premierskandidaat van de Move Forward Party, Pita Limjaroenrat, slaagde er niet in voldoende parlementaire stemmen te verwerven om zijn kandidatuur te steunen, waardoor de Pheu Thai-partij naar voren stapte om het regeringsvormingsproces te leiden.

Terwijl de aandacht van het land zich richt op de Pheu Thai-partij om de volgende regering te vormen, maakte de vertrekkende premier ook het belang duidelijk van rust en stabiliteit onder het Thaise volk. Op dit cruciale moment riep hij op tot een naadloze en vreedzame machtsoverdracht om een ​​welvarende toekomst voor Thailand veilig te stellen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.