Phuket vecht tegen knokkelkoorts

Phuket -

De gemeente Chalong is doorgegaan vecht terug tegen knokkelkoorts, waarvan de verspreiding is meer in het gebied.

Ons vorige verhaal:

Thailand zag een voortdurende stijging van gevallen van knokkelkoorts in 18 provincies, waaronder Phuket, Chonburi en Bangkok, meldde het Department of Disease Control op maandag 24 juli.

Nu voor de update:

De burgemeester van Chalong, mevrouw Tanaphon Ongsantiparp, vertelde de Phuket Express dat op maandag (24 julith) zette een team van medewerkers van de afdeling Volksgezondheid en Milieu zijn campagne voort om de verspreiding van knokkelkoorts in het gebied te beheersen, die deze maand begon.

Fogging, gebruikt om te voorkomen dat ziekteverwekkende muggen zich voortplanten, is uitgevoerd in de dorpen Moo 4 en Moo 10. Wijdverbreide mist werd uitgevoerd bij woonwijken en gemeenschappen in het gebied.

Tanaphon heeft de inwoners van Phuket gewaarschuwd dat Thailand, terwijl het regenseizoen aanhoudt, op zijn hoede moet zijn voor knokkelkoorts.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.