Nationwide Gun Harddown leidt tot inbeslagnames en arrestaties

PERSBERICHT:

De politie heeft de resultaten vrijgegeven van een uitgebreide hardhandig optreden van een maand tegen illegale wapens, waarbij een aanzienlijk aantal wapens en munitie in beslag is genomen en maar liefst 966 verdachten zijn aangehouden. Tijdens het harde optreden, dat op 1 juli van start ging, deden wetshandhavingsinstanties invallen in het hele land bij 1,658 doelwitten in een poging de criminele activiteiten die daarmee verband houden te beteugelen.

Plaatsvervangend politiechef van de Koninklijke Thaise politie, pol. Gen. Torsak Sukwimol, maakte bekend dat de resultaten van de operatie op 21 juli de inbeslagname van 911 illegale vuurwapens en 44,540 verschillende soorten munitie omvatten. Naast de wapens en munitie wisten de autoriteiten ook twee explosieven en 6,239 methamfetaminepillen in beslag te nemen.

In de wijk Khao Phanom in Krabi werd een inval gedaan in een woning die eigendom was van een 28-jarige man die gezocht werd op grond van meerdere aanhoudingsbevelen voor drugsgerelateerde aanklachten en poging tot moord. De operatie leidde tot een confrontatie met de politie, resulterend in de dood van de verdachte in een vuurgevecht. Na het incident hebben de autoriteiten het gebied grondig doorzocht en ontdekten ze een voorraad wapens in de buurt van het lichaam van de verdachte, waaronder een 9 mm Mauser-pistool, een M67-handgranaat en twee rookgranaten.

De operatie maakt deel uit van een groter landelijk optreden tegen illegale wapens en criminele activiteiten, onder toezicht van assistent-politiechef luitenant-generaal Samran Nualma en waarbij meerdere wetshandhavingsinstanties samenwerken. Deze omvatten het Metropolitan Police Bureau, Provincial Police Regions 1-9, Central Investigation Bureau, Narcotic Suppression Bureau, Tourist Police Bureau, Immigration Police Bureau, Cyber ​​Crime Investigation Bureau en Border Patrol Police.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.