Belangrijkste nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: PM-kandidaat Pita geschorst van taken, en meer

Hier is een blik op de beste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de afgelopen week, maandag 17 juli 2023, tot zondag 23 juli 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. Het Grondwettelijk Hof van Thailand heeft op woensdag 19 juli beslist om Pita Limjaroenrat, leider van de Move Forward-partij en premierskandidaat Pita Limjaroenrat, te schorsen voor het uitvoeren van parlementaire taken in afwachting van een onderzoek naar zijn media-aandeelhouderschapszaak.

Op een dag die bitter teleurstellend was voor de aanhangers van de Move Forward Party (MFP), werd kandidaat-premier Pita Limjaroenrat, de leider van de MFP, geschorst uit zijn taken als parlementslid en kreeg hij geen kans op een tweede stemming om premier te worden.

Een andere stemming, deze keer waarschijnlijk om een ​​Pheu Thai-kandidaat te nomineren, is zoals hieronder voorlopig gepland voor donderdag 27 juli, maar kan worden uitgesteld.

2. De voorzitter van het Thaise parlement, Wan Muhamad Noor Matha, heeft de volgende stemming voor Thailand's 30th premier voor donderdag 27 julith2023.

De heer Wan Muhamad zei op woensdag (19 julith) in het parlement dat de volgende stemming voor de premier op 27 juli zal zijnth, 2023 vanaf 9.30 uur.

3. De Pheu Thai-partij, de op een na grootste regeringscoalitiepartner die probeert een nieuwe regering te vormen, neemt nu het voortouw bij het vormen van de nieuwe regering van Thailand in plaats van de Move Forward Party (MFP), de verkiezingswinnaar, volgens MFP-secretaris-generaal Chaitawat Tulathon.

Met gebeurtenissen eerder deze week stevig vast het verwijderen van de charismatische en populaire premier-kandidaat Pita Limjaroenrat van de Move Forward Party uit de running als de volgende Thaise premier, wilden we de meest waarschijnlijke kandidaat profileren om naar voren te worden geschoven voor een stemming tussen het gezamenlijke Thaise parlement.

Het is waarschijnlijk, maar niet gegarandeerd, dat zakenman Srettha Thavisin de volgende kandidaat is die wordt voorgedragen voor de stemming in het gezamenlijke parlement om de volgende Thaise premier te worden.

4. Het Thaise kabinet heeft een voorstel goedgekeurd om uitgaansgelegenheden alleen in het U-Tapao International Airport-gebied 24 uur per dag te laten werken om het toerisme te stimuleren. Thaise functionarissen en vertegenwoordigers van entertainmentverenigingen hebben sindsdien verduidelijkt nadat het oorspronkelijke voorstel ook Pattaya leek te dekken, dat dit voorlopig niet het geval is.

We houden u op de hoogte van dit verhaal, maar voorlopig blijven de wettelijke sluitingstijden in Pattaya 2:00 uur in uitgaansgebieden en middernacht in niet-uitgaansgebieden.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.