Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: meerdere buitenlanders gearresteerd voor verschillende misdaden, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 17 juli 2023 tot en met zondag 23 juli 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een taxichauffeur beschadigde een hek nadat hij boos werd op een buitenlandse passagier vanwege een ruzie over een tariefverschil van 44 baht in Patong.

De motorrijder van de taxi werd woedend en trapte tegen het nabijgelegen hek voordat hij de passagier de middelvinger gaf.

2. Een gezochte 30-jarige Amerikaanse man is gearresteerd nadat hij naar verluidt een negenjarig meisje seksueel had misbruikt voordat hij naar Phuket vluchtte.

Hij zou een negenjarig meisje in een ander land vele malen seksueel hebben misbruikt voordat hij naar Thailand ontsnapte.

3. Op de internationale luchthaven van Phuket is een Amerikaanse man gearresteerd die te lang bleef.

Hij werd naar het politiebureau van Sakoo gebracht om te worden beschuldigd van te lang blijven.

4. Drie Russische vrouwen werden gearresteerd in Thalang omdat ze naar verluidt salon- en nageldiensten verleenden, wat alleen voor Thaise mensen een beschermd beroep is.

Drie Russische vrouwen die alleen werden geïdentificeerd als mevrouw Mazhitova, 22, mevrouw Moiseenko, 32, en mevrouw Nesterova, 26.

5. Een Jordaanse man werd gearresteerd in Patong nadat bleek dat hij een kappersdienst verleende aan buitenlandse klanten, wat alleen voor Thaise mensen een beschermd beroep is.

ฺ Kappers en salonpersoneel zijn een beschermde Thaise bezigheid en buitenlanders kunnen niet op dit gebied werken of hiervoor een werkvergunning krijgen.

6. Een dronken Russische man werd door de politie van Phuket tegengehouden met een taser (elektrisch pistool) nadat bleek dat hij meerdere auto's in Wichit had beschadigd.

De buitenlandse man hield een flesopener vast en werkte niet mee, bedreigde politieagenten en kon niet goed communiceren vanwege taalbarrières en dronkenschap.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.