Meteorologische afdeling voorspelt zware regenval tot dinsdag

PERSBERICHT:

De Thaise Meteorologische Afdeling (TMD) heeft voorspeld dat zware regenval tot dinsdag (25 juli) in de meeste delen van Thailand zal aanhouden en waarschuwde het publiek om op te passen voor plotselinge overstromingen en overstromingen.

Het departement zei dat de moessontrog, die de meeste regio's van Thailand beslaat, stortbuien zal veroorzaken in het noordoosten en oosten, evenals de westkust in de zuidelijke regio van het land. De situatie zal naar verwachting verbeteren naarmate het dal op woensdag (26 juli) of donderdag (27 juli) naar andere landen in de regio verhuist.

De TMD heeft ook gewaarschuwd voor extreme weersomstandigheden die kunnen leiden tot plotselinge overstromingen en overstromingen, met name langs waterwegen en laaggelegen gebieden. Bewoners wordt geadviseerd om voorzichtig te zijn en waakzaam te blijven tijdens onweer. Bestuurders moeten ook extra voorzichtig zijn op de weg om hun veiligheid en die van anderen te waarborgen.

Naast hevige regenval wordt verwacht dat de Andamanse Zee en de bovenste Golf te maken krijgen met sterke wind en onweer. Eigenaren van kleine boten in deze gebieden worden dringend verzocht om gedurende deze periode aan land te blijven en op de hoogte te blijven van de laatste weersvoorspellingen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.