Gevallen van knokkelkoorts nemen toe in 18 provincies, waaronder Phuket, Chonburi en Bangkok

nationaal —

Thailand zag een voortdurende stijging van gevallen van knokkelkoorts in 18 provincies, waaronder Chonburi, Phuket en Bangkok, meldde het Department of Disease Control op maandag 24 juli.

Taret Krassanairawiwong, de directeur-generaal van het Department of Disease Control, Ministry of Public Health, hield een online bijeenkomst met volksgezondheidsfunctionarissen in 30 districten van 18 provincies om de toename van knokkelkoortsgevallen te bespreken.

Volgens hem zijn er de afgelopen 18 weken steeds meer gevallen van knokkelkoorts vastgesteld in 8 Thaise provincies, namelijk Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Nan, Phayao, Tak, Phetchaburi, Chonburi, Rayong, Chanthaburi, Trat, Ubon Ratchathani, Krabi, Phuket, Songkhla, Satun, Narathiwat en Bangkok.

Bovendien is het aantal gevallen van knokkelkoorts in de afgelopen 4 weken hoger dan het gemiddelde aantal van de voorgaande 5 jaar in dezelfde periode. Dit geeft aan dat deze gebieden de criteria naderen om te worden uitgeroepen tot knokkelkoorts-epidemiegebieden, aldus Taret.

Om dit probleem aan te pakken, beval Taret relevante overheidsinstanties om academische ondersteuning en middelen te bieden om het aantal gevallen van knokkelkoorts dringend te verminderen.

Het Department of Disease Control werkt ook samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken om personeel te mobiliseren om de verspreiding tegen te gaan.

Volgens de wet op besmettelijke ziekten van 2015 (BE 2558) is knokkelkoorts uitgeroepen tot een overdraagbare ziekte die moet worden gecontroleerd.

Als er een hoog en aanhoudend aantal gevallen van knokkelkoorts is en er behoefte is aan geïntensiveerde ziektebestrijdingsmaatregelen, heeft de directeur-generaal van het Department of Disease Control de bevoegdheid om de getroffen gebieden tot epidemische zones te verklaren.

Binnen deze specifieke gebieden kunnen volksgezondheidsfunctionarissen huizen, gebouwen, plaatsen of voertuigen betreden waarvan wordt vermoed of bevestigd dat er een epidemie uitbreekt om bewakings- en ziektebestrijdingsmaatregelen uit te voeren

Ze kunnen bijvoorbeeld broedplaatsen van muggen onderzoeken, broedplaatsen elimineren en chemicaliën spuiten om muggen te doden in huizen, tempels, scholen, hotels of andere plaatsen waar de toegang onder normale omstandigheden beperkt zou kunnen zijn, aldus de functionarissen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.