Augustus 2023 biedt veel te gekke festivals en evenementen

PERSBERICHT:

De belangrijke feestdagen Asanha Bucha Day en Khao Phansa of boeddhistische vastendag worden deze maand gevierd, samen met spannende andere evenementen in het hele land.

Augustus 2023 belooft weer een veelbewogen maand te worden in Thailand met een reeks spannende evenementen, waaronder de Amazing Thailand Grand Sale 2023, Phetchaburi Creative City of Gastronomy, Amazing Muay Thai Experience, Amazing Thai Taste@Udon, en een aantal marathons en hardloopsessies, evenals twee boeddhistische feestdagen – Asanha Bucha-dag op 1 augustus en Khao Phansa of boeddhistische vastentijd op 2 augustus.

Asanha Bucha-dag
1 augustus 2023
Landelijk

Asanha Bucha Day herdenkt de gelegenheid meer dan 2,500 jaar geleden waarop de Heer Boeddha zijn eerste preek hield, de vier edele waarheden beschouwd als het fundament van alle boeddhistische filosofie, tot vijf asceten (monniken). Ook bekend als Dharma-dag, vindt het plaats op de dag van de volle maan van de achtste maanmaand die in 2023 op 1 augustus valt.

Op Asanha Bucha-dag gaan boeddhisten naar de tempel om te luisteren naar preken over de leer van de Boeddha of Dharma, om verdiensten te verrichten en deel te nemen aan ceremonies bij kaarslicht in de avond. Dit omvat een 'Wien Tien' processie waarin ze brandende kaarsen in de hand houden en drie keer rond de hoofdkapel van een tempel lopen, waarbij ze één de Boeddha, twee zijn leringen en drie de monniken vertegenwoordigen. Asanha Bucha Day is ook een traditionele dag waarop jonge Thaise mannen worden gewijd.

Khao Phansa of boeddhistische vastendag
2 augustus 2023
Landelijk

Khao Phansa of boeddhistische vastentijd vindt plaats op de dag na de volle maan van de achtste maanmaand – of Asanha Bucha-dag – en markeert het begin van het regenseizoen en het tijdstip waarop monniken zich terugtrekken in hun tempels voor een periode van drie maanden van studie en meditatie. Deze retraite is gebaseerd op een edict van Lord Buddha dat is uitgevaardigd om ervoor te zorgen dat monniken geen gewassen beschadigen of per ongeluk op insecten gaan staan ​​die verborgen zijn in het overstromingswater.

In het centrum van het populaire Khao Phansa-festival staan ​​uitbundig bewerkte kaarsen die worden getoond in lokale parades op weg naar tempels die een fascinerende mix van kunstzinnigheid, plezier en festiviteiten bieden met volksdansen, geluids- en lichtoptredens en lokale ambachten. Dit weerspiegelt de traditionele gewoonte om kaarsen aan tempels te schenken, zodat monniken tot in de avond konden blijven studeren.

Hier zijn enkele van de kleurrijke vieringen van Asanha Bucha Day en Khao Phansa die in augustus in heel Thailand plaatsvinden:

's Werelds enige Wien Tien-ceremonie op het water, Phayao Lake
1 augustus 2023
Wat Tilok Aram, Phayao

De Wien Tien of processie bij kaarslicht op het water bij Wat Tilok Aram vindt drie keer per jaar plaats op de boeddhistische feestdagen Makha Bucha Day, Visakha Bucha Day en Asanha Bucha Day. Hier wordt de Wien Tien, waar boeddhistische toegewijden brandende kaarsen in de hand houden en drie keer rond de hoofdkapel van een tempel gaan, op het water gedaan, waardoor het de enige plek ter wereld is om deze ceremonie te houden. Dit komt omdat Wat Tilok Aram in het water is gebouwd, op het eiland in het midden van het Phayao-meer.

Dit jaar echter, nu het waterpeil van het Phayao-meer is gedaald, zal de processie bij kaarslicht plaatsvinden op het land bij Wat Tilok Aram. Bezoekers die het evenement van dichtbij willen meemaken kunnen plaats reserveren op boten die om 18.00 uur naar het eiland vertrekken. op 1 augustus vanaf de Wat Tilok Aram-pier. Dit dient vooraf online te gebeuren via https://forms.gle/oS553XvTohVMmdac7 en tickets moeten worden opgehaald bij de Wat Tilok Aram-pier tussen 15.00-17.00 uur. op 1 augustus.

Ayutthaya Aquatic Phansa-festival
1 augustus 2023
Khlong Lat Chado (Lat Chado-rivier), Ayutthaya

Bij dit kleurrijke feest door de mensen van Ban Lat Chado in het district Phak Hai in Ayutthaya worden kaarsen vervoerd door met bloemen versierde boten langs de oude Khlong Lat Chado, over een afstand van ongeveer 4 kilometer. Het evenement zit vol met cultuur en erfgoed, met de botenoptocht en een botenparade gepland van 09.00-12.00 uur. Bezoekers kunnen ook een wandeling maken over de Lat Chado-markt en enkele van de heerlijke lokale gerechten proberen.

Ubon Ratchathani Kaarsenfestival 2023
30 juli-2 augustus 2023
Thung Sri Mueang, Ubon Ratchathani

Het Ubon Ratchathani Candle Festival is een lange traditie in deze noordoostelijke (Isan) stad en zit vol met lokale cultuur en erfgoed. Activiteiten omvatten een Wien Tien-processie op Asanha Bucha-dag op 1 augustus, licht- en geluidsvertoning en Khao Phansa-kaarsenprocessie en wedstrijd op 1-2 augustus, en de presentatie van kaarsen aan tempels op 2 augustus. Vanaf ongeveer half juli tot aan het festival zelf, is het maken van de ingewikkelde kaarsen te zien in lokale dorpen, en na het festival zullen ze tot 31 augustus te zien zijn in tempels. Van 30 juli tot 3 augustus zijn er ook straten verlicht met kaarsversieringen en verkoop van OTOP-producten.

Tak Baht Dok Mai Khao Phansa
31 juli-2 augustus 2023
Wat Phra Phutthabat, Saraburi

Deze traditionele ceremonie voor het maken van verdiensten omvat het geven aan monniken van witte Khao-Phansa-bloemen en wordt jaarlijks gehouden op Khao Phansa of de boeddhistische vastentijd. Activiteiten omvatten een traditionele kaarsenofferceremonie in de 'Ubosot' of wijdingszaal in Wat Phra Phutthabat, culturele en etnische processies, een tentoonstelling over boeddhistische vastenbloemen, winkelen en OTOP-productpresentatie.

Korat Candle Procession-festival
1-4 augustus 2023
Thao Suranari (Ya Mo) Monumentenbinnenplaats, Nakhon Ratchasima

Het Korat Candle Procession Festival van dit jaar is geconceptualiseerd als een show in carnavalstijl die plaatsvindt op straat met een amfitheater om te bekijken. Een kaarsenprocessie zal uitgebreid vervaardigde kaarsen bevatten van de tempels Wat Nok en Wat Mai Sra Pathum in het district Chok Chai, van Wat Derm, Wat Mai Pratu Chai, Wat Old Pratu Chai en Wat Sra Pleng in het district Phimai, en kunstteams uit het district Mueang, zoals de tempels Wat Pa Phithak Tham en Wat Muang.

Prakhon Chai kaarsprocessiefestival
2-3 augustus 2023
Binnenplaats van de gemeente Prakhon Chai, Buri Ram

Op 2 augustus is er een kaarsenprocessie en een miniconcert van de Thaise artiest Lumplearn Wongsakorn Yawararat, en een optreden van pong lang (Isaans muziekinstrument). Op 3 augustus is er een cultureel en muzikaal optreden, een Miss Beauty-kaarsenwedstrijd en een volkskaarsenwedstrijd.

Hier is een lijst met andere festivals en evenementen die in augustus 2023 in heel Thailand plaatsvinden, gesorteerd op datum:

 Geweldige grote verkoop in Thailand 2023
15 juni - 15 augustus 2023
Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Udon Thani, Chon Buri (Pattaya), Songkhla (Hat Yai)

Dit zeer populaire, vooraanstaande jaarlijkse evenement biedt kortingen op winkelen, eten, vliegen en reizen en andere privileges bij meer dan 10,000 deelnemende winkels en etablissementen in Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Udon Thani, Chon Buri (Pattaya) en Songkhla (Hat Yai). Het evenement versterkt het imago van Thailand als een van 's werelds top zes populaire winkelbestemmingen. In de zes steden worden meer dan 10,000 leuke aanbiedingen aangeboden, waaronder winkelkortingen tot wel 80%.

Krachiao bloemenvelden 2023
Juli-augustus 2023
Pa Hin Ngam National Park en Sai Thong National Park, Chaiyaphum

Elk jaar rond het begin van het regenseizoen komen velden met Siam Tulip - of Krachiao - bloemen in volle bloei in de noordoostelijke (Isan) provincie Chaiyaphum. De kleurrijke scènes die door deze prachtige natuurlijke attractie zijn gecreëerd, zijn momenteel te zien in het Sai Thong National Park in het Nong Bua Rawe-district, waar de roze bloemen bloeien.

In deze tijd van het jaar staat Chaiyaphum ook bekend om zijn 'zee van mist' rond kliffen in de nationale parkgebieden, zoals bij Pha Hum Hot in Sai Thong National Park, Pha Sut Phaen Phaen in Pa Hin Ngam National Park en Pha Hua Nak in Phu Laen Kha National Park.

Phetchaburi creatieve stad van de gastronomie
4-6 augustus 2023
Wat Yai Suwannaram en historisch park Phra Nakhon Khiri (Khao Wang), Phetchaburi

Als weerspiegeling van de status van de provincie Phetchaburi als lid van het UNESCO Creative Cities Network (UCCN) in de categorie Gastronomie, is het Phetchaburi Creative City of Gastronomy-evenement een cultureel en culinair feest met heerlijke lokale gerechten om van te genieten, voedseldemonstraties, gratis voedselproeverijen, culturele uitvoeringen en volksamusement, hedendaagse muziekuitvoeringen, demonstraties van goudsmid en ander lokaal vakmanschap, en lokale productverkoop.

Regiooverschrijdende reisbeurs
4-6 augustus 2023
Centraal Rayong

Dit is de vierde van vijf reisbeurzen die tussen juni en september 2023 in de vijf regio's van Thailand worden gehouden, met als doel reizen tussen regio's aan te moedigen. De show biedt promoties en speciale aanbiedingen van accommodatie, attracties, reisorganisaties en andere toeristische producten en diensten in het hele land, evenals doe-het-zelfworkshops over lokale wijsheid uit de vijf regio's.

Geweldige Muay Thai-ervaring
11-13 augustus 2023
Wat Yai Tha Sao, Uttaradit

18-20 augustus 2023
Paleis van koning Narai, Lop Buri

Dit zijn de derde en vierde evenementen in een serie van vier evenementen, georganiseerd door de Tourism Authority of Thailand (TAT) om vier unieke stijlen van Muay Thai Boran of oud Thais boksen onder de aandacht te brengen: Muay Chaiya, Muay Korat, Muay Tha Sao en Muay Lop Buri in respectievelijk Surat Thani, Nakhon Ratchasima, Uttaradit en Lop Buri.

De demonstratie van Uttaradit's snelle en veelzijdige 'Muay Tha Sao'-boksstijl - een combinatie van Thaise en Chinese krijgskunsttechnieken - staat gepland voor 11-13 augustus 2023 in Wat Yai Tha Sao, en de demonstratie van de snelle en ontwijkende 'Muay Lop Buri'-boksstijl voor 18-20 augustus 2023 in King Narai's Palace.

Weg naar Sonic Bang 2023
12 augustus 2023
IMPACT Tentoonstellingscentrum, Bangkok

Het internationale muziekfestival Road to Sonic Bang 2023 zal verschillende muziekgenres bevatten, met optredens van internationale artiesten, Aziatische artiesten en nieuwe generatie Thaise artiesten. De line-up omvat LANY, Valley, ADOY, Nulbarich, Burnout Syndromes en HYBS.

Geweldige Thaise smaak @ Udon
25-27 augustus 2023
Centraal Udon, Udon Thani

Dit is de derde van drie Amazing Thai Taste-evenementen (na Rayong in juni en Chiang Mai in juli) gericht op het promoten van het imago van Thais eten, een van Thailand's 5F soft-power-stichtingen. De show bevat kookdemonstraties van beroemde en lokale chef-koks, discussies over voedseltoerisme en muzikale optredens van bekende artiesten.

In augustus 2023 vinden ook verschillende hardloopevenementen in heel Thailand plaats, waaronder de volgende, die op datum zijn gesorteerd:

KhaoKheow10 Seizoen6
6 augustus 2023
Khao Keow Open Dierentuin, Chonburi

De KhaoKheow10 Season6 Presented by Plus+ by YumYum draait helemaal om plezier en natuur, met de afstanden Ultra Fun Run 10 km, Super Fun Run 7 km en Family Fun Run 4 km. Deze banen zich een weg over het pittoreske terrein van de dierentuin.

12 augustus Halve Marathon Bangkok 2023 Ren voor mama
12 augustus 2023
Nationaal congrescentrum Koningin Sirikit, Bangkok

Na een onderbreking van drie jaar wordt in 12 het evenement Halve Marathon Bangkok Run For Mom van 2023 augustus opnieuw gehouden. Ter herdenking van Hare Majesteit Koningin Sirikit de Koningin-Moeder, bestaat het evenement uit een Halve Marathon van 21.1 km, een Mini Marathon van 10 km, een Fun Run van 6 km en een Walk-Run van 1.8 km, met de start/finish bij QSNCC. Alle opbrengsten na onkosten worden gedoneerd ter ondersteuning van het werk dat wordt uitgevoerd door het Queen Sirikit Center for Breast Cancer, onder auspiciën van het Thaise Rode Kruis.

KHAO KHO Ren door Mist Marathon 2023
13 augustus 2023
Khao Kho-uitkijkpunt, Khao Kho, Phetchabun

De KHAO KHO Run Through Mist Marathon 2023 bestaat uit een marathon van 42 km, een halve marathon van 21 km, een minimarathon van 10 km en een funrun van 5 km, op een bestemming die bekend staat om zijn prachtige natuurlijke weerattractie 'Sea of ​​Fog'.

Songkhla Pao strandloop
20 augustus 2023
Muang Ngam-strand, Songkhla

De Songkhla Pao Beach Run bestaat uit 4 km Fun Run, 12 km Mixed Relay, 12 km Women's Relay en 12 km Men's Relay categorieën, langs het pittoreske Muang Ngam Beach.

Bike Zone Tri Dash Thailand 2023-serie
20 augustus 2023
Bangpoo Golf & Sports Club, Samut Prakan

Dit is de tweede van vier raceweekenden in de Bike Zone Tri Dash Thailand 2023 triatlonserie tussen juli en december, waarvan twee in Pattana Sports Resort in Chon Buri en twee in Bangpoo Golf & Sports Club in Samut Prakan. De verschillende categorieën die dit weekend worden gehouden zijn: Long Dash (individueel), Dash (individueel), Mini Dash (individueel), Long Dash (teamestafette) en Dash (teamestafette), evenals de Juniors Tri Dash Thailand 2023 Series voor 12-17-jarigen.

Songkhla Internationale Marathon 2023
26-27 augustus 2023
Songkhla

De Songkhla International Marathon 2023 bestaat uit een marathon van 42.195 km, een halve marathon van 21.10 km en een mini-marathon van 10 km die plaatsvinden op 27 augustus, en een funrun van 5 km die op 26 augustus wordt gehouden. Veel van de hardlooproutes lopen langs de kustlijn van Songkhla en er worden ook belangrijke historische bezienswaardigheden gepasseerd.

Houd er rekening mee dat de inschrijving voor de meeste van deze hardloopevenementen al is gesloten. Of het nu gesloten is of nog open, bezoekers kunnen op elke locatie nog steeds genieten van de leuke sfeer.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.