Bedrijven uiten hun bezorgdheid over MFP-leider geschorst uit het parlement

PERSBERICHT:

Het recente bevel van het Grondwettelijk Hof om Pita Limjaroenrat, leider van de Move Forward Party (MFP), te schorsen van zijn taken als lid van het Huis van Afgevaardigden, heeft binnen het bedrijfsleven geleid tot bezorgdheid over mogelijke straatprotesten en de gevolgen voor de economie.

Nath Vongpanich, president van de Central Restaurants Group (CRG), erkende dat hoewel de politiek geen directe invloed heeft op de uitbreiding van de restaurant- en drankenhandel, een snelle benoeming van een nieuwe premier gewenst is om het land effectief te besturen. Hij benadrukte dat politieke stabiliteit een cruciale factor is bij het aantrekken van buitenlandse investeringen.

Praphon Potivorakhun, adjunct-directeur van Mitsubishi Electric Kang Yong Watana, sprak zijn bezorgdheid uit over de mogelijkheid van straatprotesten en hun mogelijke negatieve invloed op het economisch herstel van het land. Hij waarschuwde dat een binnenlandse economische vertraging, gecombineerd met een onstabiele politieke situatie, buitenlandse investeringen in Thailand zou kunnen afschrikken.

Kriengkrai Thiennukul, voorzitter van de Federation of Thai Industries (FTI), verwacht dat de Pheu Thai-partij een nieuwe regering zal leiden en economische plannen zal initiëren.

Ondanks deze politieke ontwikkelingen sprak Kriengkrai zijn vertrouwen uit zolang het proces van oprichting van de nieuwe regering volgens de tijdlijn verloopt. De FTI verwacht dat tijdens de derde parlementaire stemming een nieuwe premier zal worden benoemd. Kriengkrai benadrukte dat eventuele vertragingen veroorzaakt door politieke conflicten, waaronder straatdemonstraties door Pita's aanhangers, zorgen zouden baren. Dergelijke vertragingen kunnen van invloed zijn op nieuwe investeringsplannen en budgettering voor het komende fiscale jaar.

Volgens het FTI wachten veel bedrijfsleiders op de samenstelling van de nieuwe regering en haar beleidsrichting voordat ze beslissingen nemen over hun investeringsprojecten. Bovendien moet Thailand het begrotingsplanningsproces versnellen om economisch herstel te stimuleren.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.