Zeeschildpad gered nadat hij vast kwam te zitten in visnet op Phuket Beach

Phuket -

Een zeeschildpad is gered nadat hij vast kwam te zitten in een visnet op een strand in Thalang.

Het hoofd van het Sirinat National Park, de heer Sorasak Rananan, vertelde de Phuket Express dat op woensdag (19 juli)th) vonden ze een zeeschildpad vast in een visnet op Nai Yang Beach in Sakoo. De zeeschildpad was door sterke golven aangespoeld.

Het visnet werd langzaam doorgesneden en van de schildpad verwijderd. De schildpad raakte gewond aan zijn vin en schild. Het was een Olive Ridley-zeeschildpad. De schildpad was 62 centimeter lang.

De schildpad werd voor medische behandeling naar het Phuket Marine Biological Centre in Wichit gebracht.

Gerelateerde artikelen:

Een zeeschildpad is gered nadat hij vast kwam te zitten in een visnet op een strand op Thalang.

Het Phuket Marine Office heeft nog een waarschuwing afgegeven dat het voor kleine boten tijdelijk verboden is om havens naar open zee te verlaten vanwege slecht weer tot 20 juli.th2023.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.