Premier spreekt zijn bezorgdheid uit over mogelijke protesten

PERSBERICHT:

De waarnemend premier heeft deze week zijn zorgen geuit over mogelijke politieke protesten.

De demonstraties, die naar verwachting menigten van zowel pro- als antiregeringsfracties voor het parlementscomplex zullen trekken, hebben geleid tot bezorgdheid over mogelijke conflicten.

Volgens minister Thanakorn Wangboonkongchana, verbonden aan het kabinet van de premier, heeft premier generaal Prayut Chan-o-cha ambtenaren verzocht om het vlotte beheer van de bijeenkomsten te verzekeren. Zijn voornaamste zorg is om te voorkomen dat een factie de wet overtreedt en om de vrede te bewaren, waarbij hij er bij alles op aandringt om volgens de juiste procedures te werk te gaan.

Bovendien benadrukte Thanakorn dat generaal Prayut escalerende nationale spanningen wilde vermijden. Benadrukkend dat Thailand de afgelopen 8-9 jaar hard heeft gewerkt om stabiliteit te bereiken, riep de waarnemend premier op tot een vreedzaam politiek klimaat en een progressieve beweging.

Met betrekking tot de selectie van de premier, die mogelijk kan worden verlengd tot een derde ronde, zei de woordvoerder dat de premier geen specifieke zorgen uitte en gelooft dat de politieke processen zullen verlopen volgens het parlementaire mechanisme. Als de leidende partij faalt, vormen de tweede of derde partijen de regering.

Bovendien uitte generaal Prayut zijn bezorgdheid over intimidatie onder sommige burgers. Hij zei dat hij bang was dat dergelijke situaties zouden kunnen leiden tot verdere verdeeldheid binnen het land en heeft relevante instanties opdracht gegeven om de kwestie nauwlettend te volgen en te beheren.

Hij noemde met name het geval van een senator die online het doelwit was, waarbij hij benadrukte hoe deze kwesties zich vaak verder verspreiden op sociale mediaplatforms en mogelijk tot meer geschillen en conflicten leiden.

De premier heeft het kabinet en aanverwante instanties de opdracht gegeven om deze zorgen snel aan te pakken.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.