Nieuwe cannabismaatregelen goedgekeurd om kinderen te beschermen die het risico lopen misbruikt te worden

PERSBERICHT:

Het kabinet keurde onlangs het opstellen van een ministeriële regeling goed ter bescherming van kinderen die risico lopen op drugsmisbruik, met bijzondere aandacht voor het gebruik van kratom, cannabis en hennep.

Plaatsvervangend regeringswoordvoerder Ratchada Thanadirek legde uit dat het doel is om kinderen te beschermen tegen mogelijke schade aan hun intellectuele en fysieke ontwikkeling.

De nieuwe regeling is een wijziging van de ministeriële regeling uit 2006 die kinderen definieert die risico lopen op crimineel gedrag. De bijgewerkte verordening, voorgesteld door het ministerie van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid, behandelt het gedrag van kinderen die recreatief kratom, cannabis, hennep of producten die van deze stoffen zijn afgeleid, gebruiken. Deze kinderen zullen worden geclassificeerd als risicokinderen, waardoor functionarissen onder de kinderbeschermingswet van 2003 hun welzijn beter kunnen waarborgen.

De belangrijkste bepalingen van deze verordening voorzien functionarissen in twee hoofdrichtingen: het risicokind in een welzijns- of ontwikkelings- en rehabilitatiecentrum plaatsen, of het kind toevertrouwen aan de zorg van een bereidwillige voogd, met of zonder toewijzing van een kinderbeschermer.

Om schadelijk gedrag of mogelijke criminele handelingen te voorkomen, kunnen bepaalde voorwaarden worden gehanteerd. Dit kunnen waarschuwingen zijn om geen plaatsen te betreden die ongepast gedrag zouden kunnen aanmoedigen of om om te gaan met personen die hen mogelijk op een dwaalspoor zouden kunnen brengen.

Zodra het is geïmplementeerd, zal het Departement voor Kinderen en Jeugd onder het Ministerie van Sociale Ontwikkeling een verordening uitvaardigen van het Nationaal Comité voor Kinderbescherming. Deze verordening schetst strategieën voor de bescherming van het welzijn van kinderen die stoffen zoals kratom, cannabis, hennep en hun derivaten misbruiken.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.