Thailand verwacht dit jaar 1.6 miljoen Indiërs te verwelkomen

PERSBERICHT:

Indiase toeristen stromen Zuidoost-Azië binnen en verstevigen de positie van 's werelds meest bevolkte land als een belangrijke groeimarkt voor de reis- en toerismesector.

Van luchtvaartmaatschappijen als IndiGo en Thai Airways tot horecaketens die duizenden kamers bieden, zeggen managers en analisten dat bedrijven profiteren van de snelgroeiende middenklasse en groeiende koopkracht van India.

Een langdurige toename van het aantal Indiase toeristen zou leiden tot een herijking van de capaciteit van de luchtvaartmaatschappijen, het horecaaanbod en de touroperators.

De Asian Development Bank (ADB) zei in een rapport van mei dat India de komende tien jaar zou kunnen uitgroeien tot het volgende China "wat betreft de groei van het uitgaande toerisme", hoewel de connectiviteit zou worden beperkt door minder luchthavens daar.

In Thailand is het aantal Indiase toeristen – hoewel in absolute termen minder dan Chinezen – slechts ongeveer 14% lager dan in 2019.

In 2019 gaven Chinese bezoekers ongeveer 197 dollar per dag uit in Thailand en besteedden Indiërs ongeveer 180 dollar, waarbij beiden ongeveer een week op bezoek waren, volgens gegevens van de Thaise overheid.

Tanes Petsuwan, plaatsvervangend gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT), zei dat dit jaar naar verwachting 1.6 miljoen Indiërs het koninkrijk zullen bezoeken.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.