Thaise en Russische FM's ontmoeten elkaar in Phuket om regionale en mondiale problemen te bespreken

PERSBERICHT:

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat waarnemend vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Don Pramudwinai zaterdag (15 juli) een ontmoeting heeft gehad met de bezoekende Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov op het zuidelijke eiland Phuket.

Lavrov was in Phuket om de opening van het consulaat-generaal van Rusland op het vakantie-eiland Thailand voor te zitten.

Het ministerie zei dat de twee partijen een vruchtbare discussie hadden over kwesties van wederzijds belang, waaronder manieren om de handel te vergroten en de samenwerking op het gebied van wetenschap, technologie en innovatie (WTI), cultuur, sport en toerisme te versterken.

Bovendien spraken ze hun steun uit voor het zo snel mogelijk beginnen van onderhandelingen over een vrijhandelsovereenkomst (FTA) tussen Thailand en de Euraziatische Economische Unie (EAEU).

Het ministerie zei ook dat de twee senior diplomaten ook van gedachten wisselden over regionale en mondiale kwesties, zoals de situatie in de regio Azië-Pacific, Oekraïne en Myanmar.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.