Russische vrouwen gearresteerd in Phuket voor het naar verluidt verlenen van salon- en nagelbehandelingen

Phuket -

Drie Russische vrouwen werden gearresteerd in Thalang omdat ze naar verluidt salon- en nageldiensten verleenden, wat alleen voor Thaise mensen een beschermd beroep is.

Luitenant-kolonel Tawan Lekmart van de Cherng Talay-politie vertelde de Phuket Express dat zij en Phuket Immigration Officers op dinsdag (18 juli)th) arresteerde drie Russische vrouwen die alleen werden geïdentificeerd als mevr. Mazhitova, 22, mevr. Moiseenko, 32, en mevr. Nesterova, 26, in een salon in Cherng Talay.

Ze zouden zijn gevonden terwijl ze salon- en nagelbehandelingen deden voor buitenlandse klanten. Ze werden naar het politiebureau van Cherng Talay gebracht om te worden beschuldigd van illegaal werken.

De arrestatie kwam er na klachten op sociale media dat buitenlanders in beschermde Thaise beroepen werken. De Phuket Express merkt op dat kappers en salonpersoneel een beschermd Thais beroep zijn en dat buitenlanders niet op dit gebied kunnen werken of hiervoor een werkvergunning kunnen krijgen.

Gerelateerd artikel:

De politie van Patong heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van klachten dat buitenlanders verboden werk deden als kapper en salonpersoneel.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.