Jordaan gearresteerd in Patong wegens illegaal werken als kapper

Patong-

Een Jordaanse man werd gearresteerd in Patong nadat bleek dat hij een kappersdienst verleende aan buitenlandse klanten, wat alleen voor Thaise mensen een beschermd beroep is.

De politie van Patong vertelde de Phuket Express dat op woensdag (19 julith) kregen ze klachten van bezorgde burgers dat een buitenlandse man werkte bij een kapperszaak aan de Rat Uthit 200 Pi in Patong waarvan de eigenaar een Thaise vrouw is.

Ze inspecteerden de kapperszaak en vonden een man die alleen geïdentificeerd was als meneer Osamh en die kapperswerk deed voor een buitenlander. Hij kon geen legale werkdocumenten aan de politie overleggen. Hij liet wel foto's van zijn paspoort in zijn mobiele telefoon zien aan de politie en toonde aan dat hij een Jordaan is. Op de foto's van zijn mobiele telefoon werd geen werkvergunning in zijn paspoort gevonden.

Hij gaf aan de politie toe dat hij in de kapperszaak werkte en werd naar het politiebureau van Patong gebracht. De Phuket Express merkt op dat kappers en salonpersoneel een beschermd Thais beroep zijn en dat buitenlanders niet op dit gebied kunnen werken of hiervoor een werkvergunning kunnen krijgen.

Het was onduidelijk of de eigenaar van de kapperszaak, die niet geïdentificeerd was, zou worden aangeklaagd voor bankbiljetten van The Phuket Express.

Gerelateerde artikelen:

De politie van Patong heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van klachten dat buitenlanders verboden werk deden als kapper en salonpersoneel.

Drie Russische vrouwen werden gearresteerd in Thalang omdat ze naar verluidt salon- en nageldiensten verleenden, wat alleen voor Thaise mensen een beschermd beroep is.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.